Analizë

Në rubrikën “Analizë” publikohen artikuj që iu nënshtrohen kontrollimit të fakteve dhe analizës së tyre. Në kuadër të saj gjenden edhe dy nënkategori, “Fact-checking” dhe “Fake Agjenda”. Analizat në nënkategorinë “Fact-cheking” kanë për qëllim kontrollit të fakteve të artikujve gazetaresk të publikuar në media. Ndërsa në nënkategorinë “Fake Agjenda” publikohen hulumtime që marrin për bazë kontekstin e ngjarjeve. Analizat në të kanë për qëllim të sjellin më shumë informacione lidhur me teknikat, metodat dhe praktikat që përdorën nga një palë për të goditur palën e vënë në shënjestër. Palët e përfshira në këtë analizë mund të jenë grupe të interesit, grupe politike, propagandat shtetërore dhe grupe, organizma e institucione tjera. Që të dy nënkategoritë mëtojnë që të informojnë opinionin rreth dezinormatave, por edhe edukimin dixhital.

      

YouTube ndalon videot mashtruese rreth vaksinave kundër COVID-19

YouTube është zotuar se do të fshijë pretendimet mashtruese në lidhje me vaksinat e virusit Korona, si pjesë e një

   

Haxhi Krasniqi nuk tha se “nuk flet” me Luan Krasniqin

Disa media online kanë raportuar rreth një përshkrimi të boksierit, Haxhi Krasniqi, për raportin tij me ish-boksierin tjetër, bashkëvendësin e

   

Qëndrimi i diplomacisë ruse rreth pretendimit për projektin e “Shqipërisë së Madhe” i dal plotësisht nga konteksti

Ministria e Jashtme e Rusisë ka ngritur një shqetësim të pretenduar rreth idesë së krijimit të “Shqipërisë së Madhe”. Këtë