Media

Në rubrikën “Media” publikohen artikuj që paraqesin të rejat e fundit nga vendi, rajoni e bota rreth publikimeve që kanë përmbajtje në rreme apo dezinformatë. Në këtë rubrikë publikohen artikuj gazetaresk, që nuk iu nënshtrohen analizës së kontrollit të fakteve.

   

Pse dhe si ndikojnë lajmet e rreme në zgjedhjet në SHBA?

A ndikojnë lajmet e rreme, të njohura edhe si histori të bazuara në informacione të rreme, tek votuesit? Megjithëse efekti

    

Kundër-vaks nxitë edhe konspiracionistët shqiptarë

Artikull nga hibrid.info Lëvizja moderne kundër vaksinimit daton që nga punimi i pasaktë i vitit 1998 i realizuar nga Andrew

   

Lajmet e rreme mund të krijojnë kujtime të rreme

Votuesit mund të formojnë kujtime të rreme pasi të kenë parë lajme të trilluara, veçanërisht nëse ato histori përputhen me