[email protected]

Në prill dominuan Clickbait dhe Lajmi i rremë,  kronika e zezë – Policia e Kosovës institucioni, Kurti figura më e përfolur

Gjatë muajit mars 2023, temat mbi të cilat janë krijuar e shpërndarë përmbajtje keqinformuese janë zhvillimet lidhur me veriun e Kosovës. Zgjedhjet lokale në katër komunat veriore të Kosovës, të cilat u bojkotuan nga subjektet politike serbe dhe qytetarët e komunitetit serb, bënë që të jenë zhvillime atraktive që u përdorën edhe për informata të […]

Mediat e (zh)bllokuara ruse

Domenet e dy mediave ruse pro-pushtetit (Kremlinit), “Sputnik” dhe “RT Balkan” të bllokuara për audiencën digjitale të Kosovës, tash e një kohë janë të qasshme për secilin që kërkon ti vizitojë këto ueb-faqe në internet. Ndonëse Qeveria e Kosovës kishte marrë vendim për ndalimin e mediave pro-qeveritare ruse në vendin tonë, pas hulumtimeve të kryera, […]

Propaganda ruse në vendet e rajonit të Ballkanit: Narrativa pro-Kremlinit në mediat lokale online

Qendra në Ukrainë për Komunikimin Strategjik dhe Sigurinë e Informacionit analizoi publikimet e mediave lokale online në vendet e Rajonit të Ballkanit – Bosnjë dhe Hercegovinë, Bullgari, Serbi dhe Slloveni bazuar në monitorimin e kryer nga startup-i social ukrainas LetsData në janar-shkurt 2023 për të zbuluar niveli i ndikimit të propagandës ruse në vendet e […]

Pretendime keqinformuese u bënë për mashtrime me para, BBVA dhe punësim në Gjermani

Në muajin mars dominuan Clickbait dhe Dezinformata, temat sociale – Policia e Kosovës institucioni, Albin Kurti figura më e përfolur Gjatë muajit mars 2023 temat mbi të cilat janë krijuar dhe shpërndarë përmbajtje keqinformuese janë për dhënie të pasurisë, programin “Big Brother Vip Albania”, punësimin në Gjermani, kryeministrin Kurti, vrasje, pretendime të pabaza se serbët […]

Muaji shkurt: Tërmeti në Turqi ishte tema mbi të cilën u keqinformua më së shumti, Albin Kurti figura më e përfolur

Tërmeti në Turqi, raportime të paqarta për vrasje, keqinformime për kryeministrin Albin Kurti, mashtrime me shitblerje, ishin temat kryesore të keqinformimt gjatë muajit shkurt 2023. Gjatë muajit shkurt ka pasur më pak raportime, që nënkupton edhe më pak keqinformime, për veriun e Kosovës, komunat me shumicë serbe dhe marrëdhëniet Kosovë-Serbi. Tërmeti në Turqi, informacionet dhe […]

Veriu, Asociacioni dhe vërshimet ishin temat mbi të cilat u keqinformua më së shumti në janar

Çështjet që ndërlidhen me zhvillimet në veri të Kosovës, Asociacionin e komunave me shumicë serbe dhe raportet Kosovë-Serbi, vazhduan të jenë temat mbi të cilat u keqinformua edhe gjatë muajit janar. Ndonëse ishin më të pakta në numër, krahasuar me muajt e kaluar, këto tema prapë vazhdojnë mbesin të renditura si të parat për sa […]

Audienca kosovare keqinformohet më së shumti për temat politike, sociale e të sigurisë

Platforma për kontroll të fakteve, hibrid.info ka publikuar sot raportin që paraqet gjendjen e çrregullimit informativ në Kosovë me titull “Çrregullimi informativ në periudhën e dytë të vitit 2022” (shih raportin këtu). Ky raport, i pari i këtij lloji në Kosovë, bazohet në trajtimin e përmbajtjeve keqinformuese për periudhën korrik-dhjetor të vitit 2022 të bëra […]

Veriu, komunat me shumicë serbe, Katar 2022 dhe futbollistët shqiptar të Zvicrës, ishin temat mbi të cilat u bë keqinformim gjatë dhjetorit

Audienca kosovare, kryesisht ajo shqipfolëse, vazhdon të përballet me përmbajtje keqinformuese, të cilën po e konsumon përmes mediave sociale. Çështjet që ndërlidhen me zhvillimet në veri të Kosovës, me futbollistët me prejardhje shqiptare në kombëtaren e Zvicrës, me mashtrime për tregime të trilluar rreth kërkesave për lidhje dashurie, ngjarje të ndryshime përgjatë zhvillimit të kampionatit […]

Narrativet dezinformuese pro-Kremlinit që synojnë përçarjen e aleatëve të Ukrainës

Analizë nga EUvsDisinformation Platforma për luftë kundër dezinformimit, e fokusuar kundër atij që vije nga propaganda ruse, EUvsDisinfo, këtë javë ka vazhduar të hedh trajtojë dezinformimin e Kremlinit dhe sulmet e manipulimit të informacionit kundër solidaritetit evropian me ukrainasit. Për më tepër, makineria propagandistike e Kremlinit vazhdon sulmet e saj kundër liderëve të BE-së. Këtë […]

Translate »