[email protected]

Imazhi nuk paraqet pamjet në Gaza, është realizuar në vitin 2017 në Irak

Faqja në Facebook me përmbajtje në gjuhën shqipe “IDEALISTI-al” ka publikuar dje (6 dhjetor) një postim rreth situatës në Gaza, të cilin e ka pasqyruar me një imazh. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se imazhi i paraqitur në këtë postim nuk paraqet qytetin e shkatërruar të Gaza-s. Vegëza e artikullit […]

Pretendohet rrejshëm se Ukraina po rekruton persona të moshës 17 vjeçare në luftë kundër Rusisë

“Investiguesi Shkrimor”, një llogari me përmbajtje propaganduese në gjuhën shqipe në Facebook, ka publikuar sot (7 dhjetor) një imazh të disa personave të veshur me uniforma ushtarake, me pretendimin se ata janë 17 vjeçarë të cilët presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskyy po i dërgon në luftë kundër Rusisë. Pas hulumtimit të kryer përmes makinave online […]

Vazhdohen të publikohen përmbajtje të rreme se Kosovës do t’i dhurohen pajisje ushtarake

Një llogari në TikTok që mban emrin “mtrks25” ka publikuar dje (5 dhjetor) një video-material, që shfaq një top luftarak. Mbishkrimi i vendosur video-materialit pretendon se kjo pajisje lufarake do t’i dhurohet Kosovës si donacion nga SHBA-të. Por hibrid.info nuk ka gjetur dëshmi apo burime të sakta që konfirmojnë pretendimin. Vegëza e video-materialit të publikuar […]

Me pamje të vjetra pretendohet se Turqia po e furnizon ushtarakisht Izraelin

Një faqe në Facebook që mban emrin “Realiteti”, ka publikuar një video- material ku shfaqen pamje të disa produkteve me etiketën “Made in Turkey” teksa shkarkohen nga një kontenier. Në mbishkrimin e videos së publikuar, pretendohet se pamjet e shfaqura paraqesin momente kur ushtarët izraelitë marrin furnizime ushtarake të dërguara nga Turqia. Por, hibrid.info ka […]

Pretendim i rremë se Kosovës do t’i dhurohen dronë ushtarakë

Një llogari në TikTok që mban emrin “mtrks25” ka publikuar dje (5 dhjetor) një video-material në të cilin shfaqet një dron ushtarak. Mbishkrimi i vendosur video-materialit pretendon se ky dron ushtarak do t’i dhurohet Kosovës, pa e saktësuar burimin e këtyrë donacioneve. Por hibrid.info nuk ka gjetur dëshmi apo burime të sakta që konfirmojnë pretendimin. […]

Afati për aplikim në “Programin e Vet-Punësimit 2023-2024” ka përfunduar më 31 tetor

Disa faqe në Facebook kanë publikuar dje (4 dhjetor) një artikull me titull “Jeni biznes apo i vetë-punësuar? Fito grant deri në 3000 euro (Apliko këtu)”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se lajmi është i vjetër, pasi afati për aplikim në “Programin e Vet-Punësimit 2023-2024”, ka skaduar me datë 31 […]

Pretendohet rrejshëm se fotografia paraqet armatimet si donacion i SHBA-ve për Izraelin

Një faqe në Facebook me përmbajtje në gjuhën shqipe që mban emrin “Mesxhid Al Aksa” ka publikuar një imazh në të cilin paraqiten disa armë (bomba), me anë të së cilës pretendohet se ato i janë dhënë donacion Izraelit nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA). Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është […]

Protesta në Tel Aviv nuk është mbajtur si shkak për arritjen e marrëveshjes për shkëmbimin e pengjeve ndërmjet Hamasit dhe Izraelit

Disa faqe në Facebook me përmbajtje në gjuhën shqipe kanë publikuar një fotografi të një proteste në qytetin izraelit Tel Aviv. Me anë të këtij imazhi, është pretenduar se protesta është mbajtur si shkak për arritjen e marrëveshjes për shkëmbimin e pengjeve ndërmjet Hamasit dhe Izraelit. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është […]