[email protected]

Titulli përgjithësues i këtij artikulli, mund t’i dezinformojë lexuesit

Artikulli me titull “Masat e reja kundër Covid, ja kush janë kategoritë që nga sot nuk lejohen pa certifikatë vaksinimi në punë”, është publikuar nga portali “arbresh.info”. Pas kontrollit të fakteve të kryer nga Hibrid.info, është vërtetuar se titulli i këtij artikulli është përgjithësues i cili lë hapësirë për keqinformim, pasi në të nuk bëhet […]

Studimi i Universitetit të Washington-it, i jep përgjigje pretendimeve se “pas infektimit nga COVID-19, fitohet imunitet i përjetshëm”

Një studim i publikuar nga studiues në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Washington-it në St. Louis nuk arriti në përfundimin se njerëzit që e kanë vuajtur njëherë COVID-19, janë të mbrojtur për jetën, siç pretendohet në disa postime të bëra në internet. Studimi i cituar si provë në mediat sociale se infeksioni çon në […]

Pretendime të rreme rreth simptomave të variantit Omikron

Përdoruesit e mediave sociale po ndajnë një postim që bën pretendime të ndryshme në lidhje me simptomat, ashpërsinë dhe testimin e variantit Omicron të koronavirusit. Vegëza e njërit nga shembujt e tillë: https://www.facebook.com/MrVegasMusic/posts/460816512069199 Postimi fillon me: “Sigurohuni që të vishni një maskë, sepse koronavirusi i ri i variantit COVID-Omicron është i ndryshëm, vdekjeprurës dhe jo […]

Postime në rrjetet sociale pretendojnë se në shkolla të Prishtinës janë shpërndarë fletushka me teori konspirative kundër vaksinave anti COVID-19

Faqja në Facebook “Vrojtuesit e lagjes – Prishtinë”, ka publikuar një postim me fotografi e mbishkrim ku thuhet se, në Gjimnazin “Sami Frashëri” në Prishtinë, janë shpërndarë të enjten (25 nëntor) fletushka të cilat përmbajnë përmbajtje dhe mesazhe të rreme kundër vaksinave anti COVID-19. Në faqen e parë të kësaj broshure, shihet një llogo me […]

Me Intelegjencë Artificiale synohet lufta kundër lajmeve të rremeve rreth Covid-19

Ndërsa pandemia COVID-19 u rrit, Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Kombet e Bashkuara lëshuan një paralajmërim të ashpër se “Infodemia” e thashethemeve në internet dhe lajmeve të rreme në lidhje me COVID-19, po pengonte përpjekjet e shëndetit publik dhe po shkaktonte vdekje të panevojshme. “Dezinformimi kushton jetë,” paralajmëruan organizatat. “Pa besimin e duhur dhe informacionin […]

Dezinformimi rreth vaksinës anti-Covid mund të dëmtojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj financiare

Përderisa pandemia vazhdon të ndryshojë jetën tonë, afrikano – jugorët po përballen me çështje që nuk mund t’i kishin parashikuar kurrë dy vjet më parë. Ajo që filloi si një kërcënim shëndetësor në të gjithë botën u shndërrua shpejt në diçka shumë më të madhe, jo vetëm duke ndikuar në mirëqenien tonë fizike dhe mendore, […]