Gabohet shifra e të infektuarve me COVID-19 në Britani të Madhe

Gazeta online “Inlajmi.com” ka publikuar një artikull rreth të infektuarave me virusin Korona në Britani të Madhe.

Ndonëse në përmbajtje të këtij artikulli paraqitet një shifër tjetër e të infektuarve në këtë shtet, në mbishkrimin e postimit të lajmit në Facebook, është vendosur shifra e gabuar (480) e numrit total e të infektuarve në Britani të Madhe.

Artikulli i publikuar në Facebok nga portali Inlajmi.com:

#Shifrat e së shtunës e çojnë në mbi #480numrin e përgjithshëm të personave të infektuar në #Britani

Posted by Inlajmi on Sunday, October 4, 2020

Vegëza e artikullit të botuar në Inlajmi.com:


Në fakt, sipas të dhënave të fundit zyrtare nga Qendra e për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve “Center for Fisease Control” (CDC) me seli në SHBA, numri total i të infektuarve me COVID-19 në Mbretëri të Bashkuar, ka shkuar në 480 mijë. Kjo shifër është paraqitur në përmbajtje të artikullit të publikuar nga inlajmi.com, por jo edhe mbishkrimin e postimit në Facebook.

Vegëza e CDC për numrin e të infektuarve në Britani të Madhe:

https://www.google.com/search?q=number+of+covid+infections+in+uk&rlz=1C1GCEA_enXK800XK800&oq=number+of+covid+infections+in+uk&aqs=chrome..69i57j0l6.12059j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8


Analiza:

Pas verifikimit nga hibrid.info, mbishkrimi i artikullit në Inlajmi.com është i shkruar gabim, por pa qëllimin e qartë të dezinformimit të publikut. Megjithatë, fakti që ky artikull paraqet shifra jo të sakta, mund të dezinformojë lexuesit e këtij portali. Ky artikull kategorizohet si “Gabim”.


Arsyetimi:

Gabim – Vlerësimin “Gabim” e marrin raportet në media në të cilat redaksia e mediave bënë një gabim duke publikuar informacion të pasaktë ose duke transmetuar lajme të pavërtetuara nga një burim tjetër, pa qëllimin e qartë të dezinformimit të publikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *