[email protected]

Raportohet gabimisht për vlerën e gjobës së shqiptuar në dënimin e ministres Hajdari

Disa portale informative në gjuhën shqipe kanë publikuar një artikull sot (24 tetor) ku në titull pretendohet se ministrja e Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT), Rozeta Hajdari është dënuar me 1 mijë e 250 euro, për goditjen e 9 vjeçares me veturë. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info është vërtetuar se […]

“Parking Prishtina” nuk e ka gjobitur autobusin e Trafikut Urban

Disa portale informative kanë publikuar me datë “16 shtator” një artikull me pretendimin se “Prishtina Parking” ka shqiptuar gjobë ndaj një autobusi të Trafikut Urban për shkak se i njëjti është parkuar në hapësirat e dizajnuara për personat me nevoja të veçanta. Megjithatë, pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se autobusi […]

Raportohet gabimisht për vlerën e shitjes së fanellës të Nedim Bajramit

Portali informativ “GazetaOlle.com” ka publikuar dje (18 shtator) artikullin me titull “1 mijë e 844 euro për fanellën e autorit të eurogolit, Nedim Bajramit”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info është vërtetuar se titulli i këtij artikulli nuk është i saktë, pasi fanella e futbollistit të Kombëtares së Shqipërisë, në një ankand të […]

Raportohet gabimisht se Shqipëria e fitoj ndeshjen kundër Çekisë

Portali informativ “inlajmi.com” ka publikuar më 7 korrik një artikull me titull: “Një pikë më shumë se Çekia, Shqipëria fiton në ndeshjen e sontme”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se titulli i këtij artikulli është gabim. Titulli lë të kuptohet që kombëtarja e Shqipërisë në ndeshjen e zhvilluar kundër Çekisë […]

Vendimi për parkingjet me pagesë edhe pas orës 19:00, aktualisht vlen vetëm për “Zonën 1”

Disa portale informative kanë publikuar sot artikullin me titull “Parkingjet me pagesë edhe pas orës 19:00, Havolli jep detaje: Ky vendim vlen edhe për Zonën 2, është kërkesë e banorëve”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se vendimi për parkingjet me pagesë edhe pas orës 19:00, aktualisht nuk vlen për Zonën […]

Imazhi që paraqet sheshin e Kievit “Maidan” të shkatërruar, është realizuar në vitin 2014

Mediumi online “Kosovapost.net” ka publikuar sot (25 gusht) një artikull lidhur me sulmet ajrore me raketa dhe drone ndërmjet Ukrainës dhe Rusisë, të cilit i ka vënë fotografi jo adekuate. Pas hulumtimit të hibrid.info përmes makinave digjitale të kërkimit, është vërtetuar se në këtë artikull është vënë fotografi jo adekuate, pasi e njëjta nuk paraqet […]

Nuk janë arrestuar personat zyrtarë të akuzuar për korrupsion

Portali informativ “nacionale.com” ka publikuar dje (23 gusht) një artikull me titull “Tokë, vetura, banesa e para të gatshme: Kjo është pasuria e 10 të arrestuarve për korrupsion”. Artikulli ka të bëjë me akuzat për korrupsion ndaj disa personave zyrtarë, ndaj të cilëve në titullin e këtij artikulli, pretendohet se ata janë arrestuar. Megjithatë, hibrid.info […]

Dogana e Kosovës nuk ka grumbulluar një milion euro të hyra gjatë këtij viti, por një miliard

Portali informativ “Veriu.info” ka publikuar dje (22 gusht) një artikull me titull “Rekord: Një milionë euro të hyra në buxhetin e Kosovës”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se titulli është i shkruar gabim. Në përmbajtje të artikullit, duke iu referuar njoftimit nga Dogana e Kosovës, përmes së cilit sqarohet se […]

Raportohet gabimisht se në audio-incizim u tha se mungojnë 9 mijë ton grurë nga rezervat shtetërore

Televizioni “Klan Kosova” ka publikuar dje (   2 gusht) në kanalin e saj në Youtube, një kronikë me titull “Afera e rezervave – MINT-i “zhduk” 9 mijë tonë grurë”. Kronika e televizionit në fjalë, ka të bëjë me audio-incizimin e publikuara nga mediumi “Nacionale”, ku dëgjohen teksa flasin zyrtarë nga Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe […]