[email protected]
Si të dalloni përmbajtjen e krijuar nga Inteligjenca Artificiale
shape
shape
shape
EDU

Për të ditur nëse ajo që po lexojmë është e krijuar nga AI, mund të kemi kujdes nga disa shenja treguese. Gjithmonë ka shanse për disa gabime.  Jo të gjitha përmbajtjet e krijuara nga AI do të kenë problem, ka edhe disa përmbajtje të krijuara nga njeriu që mund të kenë defekte të ngjashme me ato të krijuara nga AI. Sidoqoftë, të paktën tani për tani, një përzierje e mirë e disa këshillave dhe disa mjeteve teknike mund të ndihmojnë në zbulimin e përmbajtjes së krijuar nga AI. Modelet e inteligjencës artificiale po arrijnë shpejt dhe ne duhet të vazhdojmë të evoluojmë më shpejt. Këtu janë gjashtë këshilla që mund të përdorni për të provuar dhe dalluar përmbajtjen e krijuar nga AI.

Nuk ka perspektivë unike:

Artikujt e krijuar nga AI janë shumë gjenerikë dhe paraqesin fakte dhe shifra në mënyrë të përsosur, megjithatë, nuk ka pikëpamje të dallueshme të autorëve bazuar në njohuritë ose përvojën e tyre. Një mungesë e dukshme perspektive sigurisht që do të ndihet pasi modeli nuk ka opinione dhe vetëm paraqet fakte. Nuk ka një stil specifik shkrimi, pasi AI nuk ka personalitet dhe prodhimi i saj bazohet në një algoritëm. Gjithashtu, shumica e shkrimtarëve rregullojnë mirë përmbajtjen për audiencën e synuar me një qasje të tregimit. Ky aspekt nuk mund të përsëritet ende në tekstin e krijuar nga AI.

Nuk ka fjali të gjata:

Përmbajtja e krijuar nga AI ofron informacion të qartë dhe konciz duke përdorur fjali të shkurtra. Megjithatë, në shkrimin njerëzor, ka mundësi që fjalitë të shkojnë në përmasa monstruoze në përpjekjen për të shpjeguar një koncept, që të harrojnë objektivin e paraqitjes së informacionit në mënyrë të qartë! Oops! Ishte e gjatë, apo jo? Po, në përmbajtjen e krijuar nga njeriu, pothuajse me siguri do të gjeni disa fjali që nuk i përshtaten faturave koncize.

Përsëritja e fjalëve dhe frazave:

AI përpiqet të mbushë boshllëqet me fjalë kyçe përkatëse SEO ose push. Ju mund të dalloni përdorimin e tepruar të disa fjalëve si ‘ajo’ dhe ‘është’. Përmbajtja e krijuar nga AI ndjek një model algoritmik për të shfaqur qëndrueshmëri dhe parashikueshmëri të pabesueshme. Siç thonë ata, të gabosh është njerëzore dhe përmbajtja e krijuar nga njeriu do të ketë disa gabime diku. Gjithashtu, ndryshe nga njerëzit, AI ka të ngjarë të përdorë pothuajse gjithmonë fjalë të përdorura zakonisht.

Pasaktësi:

Saktësia supozohet të jetë shenja dalluese e AI. Pra, a mund të ketë pasaktësi në përmbajtjen e krijuar nga AI? Inteligjenca artificiale është e mirë në mbledhjen e të dhënave nga shumë burime, duke analizuar dhe ofruar njohuri të bazuara në modele. Sidoqoftë, nëse algoritmi i AI ndeshet me të dhëna kontradiktore nga burime të shumta ose akseson burime të pasakta, mund të ngatërrohet. Pavarësisht nëse parashikon numrat ose përshkrimet e produkteve, AI mund të pengohet dhe një sy i stërvitur mund t’i dallojë lehtësisht mospërputhjet.

Burimet që mungojnë:

Kontrolloni nëse artikujt citojnë ndonjë burim dhe sa të ligjshëm janë ato. Teksti i krijuar nga AI nuk do të ketë lidhje burimore në bazë të të cilave ju ka dhënë hyrjet. Prandaj, artikujt pa kredi burimore ose që përmendin burime të dyshimta janë shenja të përmbajtjes së krijuar nga AI.

Përdorni mjete:

Ka mjete të disponueshme për të zbuluar përmbajtjen e krijuar nga AI me shkallë të ndryshme saktësie. OpenAI Classifier nga OpenAI mund të ndihmojë në përcaktimin nëse përmbajtja është krijuar nga AI. Megjithatë, efikasiteti është i kufizuar pasi mund të ketë rezultate false. Një mjet tjetër, Originality.ai, ndihmon në identifikimin e përmbajtjes dhe plagjiaturës së krijuar nga AI. Pas zhurmës së fundit të ChatGPT, ata publikuan nivelet e tyre të saktësisë së mjeteve në mjete të ndryshme gjeneruese në faqen e tyre të internetit.

Artikulli i plotë i publikuar në Infosysbpm.com

Share With Others

Translate »