[email protected]

Ahmeti nuk ka përmendur taksë 20 euro për veturat që hyjnë në Prishtinë

Portalet e dyshimta si “Kosalb.net” dhe “GazetaProgresi.com” kanë publikuar një artikull me titull “Ahmeti: ‘Veturat me targa të huaja do paguajn nga 20 euro për hyrjen në Prishtinë’”. Ky artikull përmban titull dhe përmbajtje të sajuar. Pasi përkundër verifikimit të bërë nga hibrid.info përmes makinave të kërkimit dhe rrjeteve sociale, nuk është gjetur asnjë deklaratë […]

Titull i pasaktë për mospjesëmarrjen e Rrahmanit në ndeshjen kundër Maqedonisë së Veriut

Portali “Telegrafi.com” ka publikuar një artikull rreth mungesës së futbollistit të Kosovës, Amir Rrahmani për ndeshjen kundër Maqedonisë së Veriut, e cila pritet të zhvillohet me 8 tetor. Megjithatë, titulli i Telegrafit nuk përkon me përmbajtjen e lajmit, pasi në konferencën e mbajtur nga trajneri dhe menaxheri i Kombëtares së Kosovës Bernard Challandes gjegjësisht Bajram […]

Si t’i dalloni lajmet e rreme në kohën e fushatës në rrjete sociale

Rritja e prezencës se lajmeve të pavërteta dhe dezinformatave në media dhe në platforma të ndryshme të informimit e komunikimit, ka shtuar edhe mekanizmat dhe metodat për identifikimin dhe verifikimin e tyre. Varësisht nga llojet i informatave të pavërteta, përdoren edhe manuale të ndryshme të verifikimit. Profesori në fakultetin e gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, […]