[email protected]

Vazhdohen të publikohen përmbajtje të rreme se Kosovës do t’i dhurohen pajisje ushtarake

Një llogari në TikTok që mban emrin “mtrks25” ka publikuar dje (5 dhjetor) një video-material, që shfaq një top luftarak. Mbishkrimi i vendosur video-materialit pretendon se kjo pajisje lufarake do t’i dhurohet Kosovës si donacion nga SHBA-të. Por hibrid.info nuk ka gjetur dëshmi apo burime të sakta që konfirmojnë pretendimin. Vegëza e video-materialit të publikuar […]

Pretendim i rremë se Kosovës do t’i dhurohen dronë ushtarakë

Një llogari në TikTok që mban emrin “mtrks25” ka publikuar dje (5 dhjetor) një video-material në të cilin shfaqet një dron ushtarak. Mbishkrimi i vendosur video-materialit pretendon se ky dron ushtarak do t’i dhurohet Kosovës, pa e saktësuar burimin e këtyrë donacioneve. Por hibrid.info nuk ka gjetur dëshmi apo burime të sakta që konfirmojnë pretendimin. […]

Pretendohet rrejshëm se fotografia paraqet armatimet si donacion i SHBA-ve për Izraelin

Një faqe në Facebook me përmbajtje në gjuhën shqipe që mban emrin “Mesxhid Al Aksa” ka publikuar një imazh në të cilin paraqiten disa armë (bomba), me anë të së cilës pretendohet se ato i janë dhënë donacion Izraelit nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA). Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është […]

Duke përdorur imazhe të vjetra, pretendohet rrejshëm se paraqiten pjesëtarë të Wagner-it në Kosovë

Një llogari në median sociale TikTok ka publikuar dje një material me pretendimin se pjesëtarë të grupit mercenar rus Wagner janë parë duke lëvizur nga Mitrovica në drejtim të Leposaviqit. Në këtë material, kjo llogari ka vendosur edhe dy imazhe që shfaqin disa ushtarë. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se […]

Pretendohet rrejshëm se është vrarë në burg i dënuari për vrasjen e George Floyd

Faqja në Facebook që mban emrin “Bota në fokus”, përmes një postimi të publikuar me datë 26 nëntor, ka pretenduar se është vrarë me thikë në burg ish-polici i dënuar për vrasjen e George Floyd. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se pretendimi është i pasaktë. I burgosuri Derek Chauvin, që […]

Pretendohet pa fakte se me 2 dhjetor do të ketë sulme në veri të Kosovës

Llogaria në TikTok “babajaga454” ka publikuar më 28 nëntor një video-material me mbishkrimin ku pretendohet se të shtunën (2 dhjetor) do të ketë sulme dhe shumë viktima në veri të Kosovës. Megjithatë, hibrid.info ka hulumtuar dhe nuk ka arritur të gjejë dëshmi që vërtetojnë pretendimin e publikuar nga llogaria në fjalë. Vegëza e video-materialit të […]

Pretendimi se kanë vdekur 10 shqiptarë nga një tornado në Gjermani, nuk është i vërtetë 

Një llogari në TikTok ka publikuar me 24 nëntor një video-material ku shihen pamje nga goditja e një  tornado. Nëpërmjet këtij video-materiali pretendohet se ngjarja ka ndodhur në Gjermani dhe se nga kjo tornado kanë mbetur të vdekur 10 shqiptarë. Pas hulumtimeve të kryera nga hibrid.info, ky pretendim i paraqitur në video rezulton të jetë […]

Pretendohet rrejshëm se Shqipëria është goditur nga një tërmet i fortë

Disa portale të dyshimta me përmbajtje në gjuhën shqipe kanë publikuar me 24 dhe 25 nëntor një artikull me titull “Termeti i forte lekund Shqiperine termeti ishte ….”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se lajmi është i pasaktë, pasi gjatë datave 24 dhe 25 nëntor nuk është regjistruar asnjë tërmet […]

Pretendohet rrejshëm se Turqia i ka dhuruar Kosovës tanke dhe raketa

Një llogari në TikTok ka publikuar një video-material me pretendimin se presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, po e armatosë Kosovën me pajisje moderne të fuqishme. Në këtë video material shihen pamje të disa tankeve, përmes së cilave pretendohet se këto pajisje dhe disa raketa tashmë kanë mbërritur në Kosovë. Pas verifikimit të fakteve të […]