[email protected]

BE të shqetësuar: Përveç Kinës e Rusisë, dezinformata kundër BE-së vijnë edhe nga Hungaria

BE-ja ka të ngjarë të mbetet “pa dhëmbë” kundër politikanëve, qeverive apo institucioneve publike në shtetet anëtare që përhapin dezinformata. “Problemi është, çka nëse qeveria shpërndan tërësisht ose pjesërisht lajme të rreme”, i tha një grupi gazetarësh euro-deputetja letoneze, Sandra Kalniete, një ligjvënëse kyçe në luftën kundër dezinformimit Parlamentit Evropian. Euro-deputetja tha se gjëja kryesore […]

Influenca ruse, kineze, turke dhe iraniane në perëndim përmes dezinformimit

Dezinformatat rreth virusit COVID-19 të publikuara nga mediat shtetërore kineze dhe ruse në Francë, Spanjë dhe Gjermani, janë duke arritur audiencë më të madhe në mediat sociale sesa lajmet për pandeminë globale, të prodhuar nga media të mëdha e vende respektive, thuhet në një studim të bërë nga Instituti i Oksfordit për Internet (OII). Studimi […]

Translate »