[email protected]

Publikohet artikull satirik me pretendimin të paraqitet si i vërtetë

Portali i dyshimtë me përmbajtje në gjuhën shqipe “online.weblajme.com”, ka publikuar një artikull me titull “Studimi: Nëse vazhdoni t’i çoni fëmijët në shkolla, do bëhen hȯmȯsᶒksυalë”. Pas verifikimit të fakteve, hibrid.info ka vërtetuar se ky “studim” nuk është i vërtetë, pasi ky artikull është publikuar nga ueb-faqja satirike amerikane “Thebabylonbee”. Nga hulumtimi i kryer përmes […]

Artikulli satirik pretendohet të paraqitet si i vërtetë

Portali i dyshimtë “lajmet.trendliveg24.com” ka publikuar një artikull me pretendim se në Kosovë kanë dal në shitje barna me emrin “Albinicilin” me portretin e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurtit, të cilat trajtojnë dhimbjet e kokës dhe depresionit. Hibrid.info ka verifikuar faktet në këtë artikull, ku është vërtetuar se titulli i artikullit është i sajuar dhe […]

Lajmi me titull “Afganët e parë në Kosovë: Paska parajsë edhe në tokë”, ka përmbajtje satirike

Portali satirik “kungulli.com” ka publikuar një artikull të kësaj kategorie me titull “Afganët e parë në Kosovë: Paska parajsë edhe në tokë”. Pas vendimit të Kosovës për të hapur dyert për refugjatët afganë, ky portal satirik (shiko këtu) ka postuar këtë artikull se gjoja qytetarët e Afganistanit kanë mbërritur në Kosovë. Portali i dyshimtë newstoday74.com […]

Nuk kishte përplasje mes Thaçit dhe Peres-it për Palestinën

Një faqe në Facebook e quajtur “Mbështetësit e PDK-së” ka publikuar një fjalim të ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit, duke pretenduar se gjatë kohës sa ishte kryeministër iu kishte kundërvënë ish-presidentit, tashmë të ndjerë, izraelit, Shimon Peres, sa i përket mosmarrëveshjeve mes izraelitëve dhe palestinezëve. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar […]

Satira e Haradinajt për implikimin e Mossad-it në dosjet e Gjykatës Speciale, publikohet si deklaratë e mirëqenë nga mediat

Mediat online në Kosovë kanë publikuar një artikull, bazuar në një pohim të nënkryetarit të Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (OVL-UÇK), Nasim Haradinajt, i cili pretendon se dosjet e Gjykatës Speciale për krime Lufte në Kosovë, të kenë mundur “të rrjedhin nga Agjencia e Inteligjencës së Izraelit “Mossad”, si shkëmbim […]