[email protected]
Disavantazhet e titujve clickbait
shape
shape
shape
EDU

Ndërsa “lajmet e rreme” mund të jenë plaga e internetit në 2017-ën, ato nuk do të kishin ekzistuar kurrë nëse clickbait nuk do të kishte hapur rrugën.

Por pse? Çfarë është e gabuar me përdorimin e titullit të clickbait?

Epo, në fillim dukej si një ide e mirë. Por interneti është një vend emocionesh, ku gjërat e reja priren të marrin hov, kështu që një mënyrë e mirë për të marrë klikime ishte t’i bënte titujt më emocionues. Përveç… shumë kompani nuk arritën të merrnin parasysh cinizmin në rritje të përdoruesve.

Problemi #1: Clickbait mbështetet në senzacionalizëm

Shumica e titujve të klikimeve shfaqen vetëm rreth titujve të tjerë të klikimeve. Qoftë rezultatet organike të kërkimit, postimet në mediat sociale ose kudo tjetër që shfaqen, clickbait priret të grupohet me klikime të tjera. Prandaj, ai shpejt bëhet një grup i tërë njerëzish që të gjithë tundin për vëmendjen e përdoruesit.

Senzacionalizmi nuk është një strategji e qëndrueshme afatgjate. Nëse bëhet vetëm herë pas here, dhe nuk përzihet shumë me materiale të tjera sensacionale, atëherë mund të funksionojë. Është shumë kohë dhe para që shpenzohen për diçka që përdoruesit po mësojnë të injorojnë, prandaj sensacionalizmi është problemi i parë i madh me këtë lloj titulli.

Problemi # 2: Clickbait priret të jetë mashtrues

Si pjesë e natyrës së tij të bujshme, clickbait tenton t’i premtojë një histori të mahnitshme kujtdo që klikon mbi të vetëm për të ofruar përmbajtje mediokre në rastin më të mirë. Vetë artikulli rrallë është në gjendje t’i përgjigjet zhurmës së titullit, dhe në shumë raste, nuk ofron asnjë informacion të dobishëm për personin që klikon mbi të.

Në thelb, titujt e clickbait-it u kërkojnë vizitorëve t’u besojnë atyre, më pas ata e tradhtojnë atë besim sapo të klikohet linku.

Në fakt, më shumë gjasa sesa jo, përdoruesit do të zhvillojnë një opinion negativ për kompaninë tuaj si rezultat i drejtpërdrejtë. Ata as nuk kanë nevojë të klikojnë më linqet. Thjesht shikimi i një titulli clickbait është shpesh i mjaftueshëm për t’i bindur ata të mos besojnë kudo.

Problemi #3: Titujt Clickbait sjellin vizitorë, jo lexues

Edhe kur titujt e klikimeve kanë sukses në marrjen e vizitorëve në një sajt, nuk do të ndihmojë domosdoshmërisht që kompania të përfitojë. Kur përdoruesit e gjejnë veten të pakënaqur me përmbajtjen e faqes, e cila është një reagim shumë i zakonshëm ndaj klikimeve, gjëja e parë që ata do të bëjnë është të largohen.

Kjo i jep faqes një normë kthimi jashtëzakonisht të lartë, dhe madje edhe ato që mbeten ndoshta nuk do të jenë të interesuar të klikojnë mbi produktet, aq më pak reklamat.

Artikulli i plotë në seopressor.com

Share With Others

Translate »