[email protected]
EDU

Shtatë lloje postimesh të dyshimta që përhapen me shpejtësi gjatë konfliktit

Edhe pse palët, koha dhe vendi ndryshojnë, konfliktet vazhdojnë të ndodhin. Pra, cilat janë llojet e informacionit të dyshimtë që mund të hasni gjatë periudhave të konfliktit dhe si mund të sigurohemi që të mos konsumojmë informacion të rremë? Momentet e krizës si konfliktet përshpejtojnë më tej përhapjen e informacionit të dyshimtë. Është e mundur […]

EDU

Disavantazhet e titujve clickbait

Ndërsa “lajmet e rreme” mund të jenë plaga e internetit në 2017-ën, ato nuk do të kishin ekzistuar kurrë nëse clickbait nuk do të kishte hapur rrugën. Por pse? Çfarë është e gabuar me përdorimin e titullit të clickbait? Epo, në fillim dukej si një ide e mirë. Por interneti është një vend emocionesh, ku […]

Photo credit: Rawpixel
EDU

Emoji: Gjuha semiologjike e rrjeteve sociale

Autor: Festim Rizanaj (Autori është doktorant në Gazetari në Universitetin Anadolu) Emojit janë bërë pjesë e pandashme e jetës së përditshme falë telefonave të mençur dhe rrjeteve sociale. Kjo ka ndikuar që të ndryshojë edhe mënyra e komunikimit në rrjetet sociale saqë komunikimi pa emoji po ngjallë keqkuptime, po konsiderohet më i ftohtë në raste […]

Translate »