[email protected]
Raportohet gabimisht aksidenti i ndodhur në rrugën Gjakovë – Prizren
shape
shape
shape

Disa portale kanë publikuar dje (7 shkurt) një artikull me titullin “Tre të lënduar në një aksident trafiku në rrugën Gjilan–Prizren”.

Ndërsa nga përmbajtja e këtij artikulli është kuptuar se ngjarja ka ndodhur në rrugën Gjakovë – Prizren.

Aksidentin e trafikut në rrugën Gjakovë – Prizren, e ka vërtetuar edhe hibrid.info duke u bazuar edhe në deklaratën e zëdhënësit të Policisë për rajonin e Gjakovës, Sheremet Elezaj.


Vegëza e artikullit të publikuar nga “KosovaPress”:

https://archive.is/CgFap


I njëjti artikull është publikuar edhe nga disa media tjera si, “Betimi për drejtësi”, “Bota Sot” dhe “RTV 21” (shih këtu, këtu dhe këtu).


Kreu i artikullit të mësipërm:

 Tre persona janë lënduar si pasojë e një aksident trafiku që ka ndodhur sot në rrugën Gjakovë – Prizren, tek i vendi i quajtur  “Fshati slloven”.

Deklarata e zëdhënësit të Policisë për rajonin e Gjakovës:

“Në rrugën Gjakovë-Prizren, tek vendi i quajtur “fshati Slloven”, rreth orës 12:20 është pranuar informatë për aksident trafiku. Menjëherë policia ju ka përgjigjur rastit dhe ka dalë në vendin e ngjarjes. Në aksident kanë qenë të përfshira dy automjete udhëtarësh, ku përveç dëmeve materiale tre persona janë dërguar në Spitalin e Përgjithëshme në Gjakovë për trajtim mjekësor. Njësia e trafikut rajonal është duke trajtuar rastin”


Për të vërtetuar aksidentin në rrugën Gjakovë – Prizren, hibrid.info e ka gjetur raportimin e disa mediave tjera për këtë ngjarje (shih këtu dhe këtu).


Analiza:

Lajmi për aksident trafiku në rrugën Gjakovë – Prizren, është raportuar gabimisht.

Në titullin e artikullit të raportuar nga disa media, është pretenduar se ngjarja ka ndodhur në aksin rrugor Gjilan – Prizren.

Bazuar në metodologjinë e punës, hibrid.info e vlerëson këtë artikull si “Gabim”.


Vlerësimi:

 Vlerësimin “Gabim” e marrin përmbajtjet informative në të cilat, gjatë procesit të përpilimit apo publikimit, paraqiten gabime duke publikuar informacion të pasaktë (sidomos kur kemi të bëjmë me informacione në shifra) ose duke transmetuar lajme të pavërtetuara mirë, pa qëllimin e qartë të dezinformimit të publikut.

Share With Others