[email protected]

Pretendimi i njëanshëm i Zyrës për Kosovën për kërcënim me dëbim të serbëve

Zyra për Kosovë në Qeverinë e Serbisë, përmes një njoftimi të publikuar dje (24 gusht) në ueb-faqen e tyre zyrtare, kanë publikuar një komunikatë, përmes së cilës pretendohet pa fakte se mbishkrimi UÇK i shkruar në tabelën emërtuese në fshatin Batushë afër Graçanicës është kërcënim i organizuar ndaj serbëve të mbetur në jug të Ibrit. […]

Interpretimi në titull, i manipuluar

Mediumi serb “Blic.rs” sot (11 gusht) ka publikuar një artikull me titull “Kurti tund armët dhe bën thirrje për luftë”: Petkoviq: Fushata e sinkronizuar kundër serbëve në punë”. Artikulli mbështetet në një postim të drejtorin e zyrës për Kosovë në qeverinë serbe, Petar Petkoviq, i cili interpreton deklaratat kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, si parapërgatitje […]

Selakoviq pretendon pa fakte se “shqiptarët janë duke e planifikuar ferrin në Kosovë”  

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikolla Selakoviq, ka pretenduar se “shqiptarët janë duke planifikuar ‘ferrin’ në Kosovë”. Këtë pretendim të pa mbështetur në fakte, ky ministër serb e ka bërë sot (30 korrik), në një prononcim për media, të dhënë pas një mbledhje të partisë në pushtet atje, SNS-së.   Por, këtë paralajmërim, Selakoviq nuk […]

Qeveria e Serbisë pretendon pa fakte se mbishkrimet “ALB”, “Albania” dhe “OQK” janë bërë nga “ekstremistë shqiptarë”

“Zyra për Kosovë në Qeverinë e Serbisë” ka lëshuar një deklaratë me pretendim se në Mogillë të komunës së Vitisë, janë shfaqur disa mbishkrime në mure të shtëpive si “ALB”, “Albania” dhe “UÇK”. Në këtë komunikatë pretendohet pa fakte se këto mbishkrime janë bërë me motive etnike, ku thuhet se “në këtë mjedis të përzier […]

Pretendimi se LVV po organizon protesta kundër Përparim Ramës, i pabazuar

Portali “periskopi.com” ka publikuar një artikull me titull “VV organizon protesta kundër Përparim Ramës në Prishtinë? Deputet Bajqinovcin në shesh për nënshkrime”. Pas kontrollit të fakteve të kryer nga hibrid.info, ky pretendim i bërë në titull nga periskopi.com nuk argumentohet me asnjë fakt. Në anën tjetër, deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Mefail Bajqinovci në profilin e […]

Translate »