[email protected]

Sputnik pretendon pa fakte se Rama përmes Cakajt po ndërhynë në politikën kosovare

Agjencia shtetërore ruse e lajmeve “Sputnik”, më 2 janar ka publikuar një artikull, ku përmes titullit pretendohet rrejshëm se “Tirana zyrtare po shtynë njeriun e vet në Qeverinë e Kosovës”, duke aluduar në ish-ushtruesin e detyrës së ministrit të Jashtëm të Shqipërisë, Gent Cakajn. Titulli i këtij artikulli nuk është bazuar në asnjë burim institucional […]

Përmbledhje nga viti 2020: Kosova dhe rajoni, “tokë e pëlleshme” për lajmet e rreme nga Serbia e Rusia

Kosova ka vazhduar të jetë temë e rëndësishme për krijimin e lajmeve kontroverse dhe të pavërteta në mediat pro-qeveritare serbe e ruse, duke përcjellë agjendë shtetërore propaganduese. Momentet historike dhe ngjarjet e rëndësishme politike në dhe rreth Kosovës, kanë vazhduar të interpretohen njëanshëm nga mediat e afërta me pushtetin në Serbi dhe seksionet e mediave […]

Agjencia ruse Sputnik publikon lajm me titull të sajuar për aksionin në veri të Mitrovicës

Agjencia informative ruse “Sputnik”, versioni në gjuhën serbe, më 19 nëntor ka publikuar një lajm me një titull tendencioz përmes së cilit pretendohet se “Prishtina zyrtare, nuk po u lejon barna serbëve në veri të Kosovës”. Në këtë artikull me titull “Goditje e re e Prishtinës: Serbëve nuk u jepet ilaç”, përshkruhet një aksion i […]

Influenca ruse, kineze, turke dhe iraniane në perëndim përmes dezinformimit

Dezinformatat rreth virusit COVID-19 të publikuara nga mediat shtetërore kineze dhe ruse në Francë, Spanjë dhe Gjermani, janë duke arritur audiencë më të madhe në mediat sociale sesa lajmet për pandeminë globale, të prodhuar nga media të mëdha e vende respektive, thuhet në një studim të bërë nga Instituti i Oksfordit për Internet (OII). Studimi […]