[email protected]
Fotografia që paraqet fëmijën mbi gërmadha, është gjeneruar me Inteligjencë Artificiale
shape
shape
shape

Një faqe në Facebook që publikon përmbajtje në gjuhën shqipe, ka postuar me datë 8 nëntor një imazh ku shihen një fëmijë mbi gërmadha të ndërtesave.

Pas verifikimit të fotografisë vërehen detaje që nuk përkojnë me një imazh real dhe i njëjti tregon shenja të Inteligjencës Artificiale.


Vegëza e artikullit të publikuar në Facebook nga faqja “Mesazhi.com”:

https://www.facebook.com/mesazhicom/posts/pfbid02PxJazFJZTCMBNpQkRxDcmmR3ZNqRfKJEM14syqrUv9WEBcmUkUdNdzMfxuS7Z3vUl


Pasi të analizohet imazhi nga afër vërehen deformime grafike në pjesën e syve dhe të duarve.


Hibrid.info ka analizuar fotografinë me aplikacione që identifikojnë përmbajtjet e gjeneruara me inteligjencë artificiale. Pas analizës së kryer nga hibrid.info nëpërmjet aplikacionit Hive Motivation rezulton që imazhi është prodhuar 99.9 për qind me inteligjencë artificiale. (shih këtu)


Analiza:

Pas analizimit të fotografisë të publikuar nga një faqe në Facebook, vërehen shenja të caktuara që sugjerojnë që imazhi është krijuar me Inteligjencë Artificiale.

Bazuar në metodologjinë e punës, hibrid.info e vlerëson këtë imazh si “Përmbajtje e pa verifikuar”.


Vlerësimi:

Vlerësimi “I pa verifikuar” u bëhet atyre raporteve mediatike që nuk ofrojnë informata të mjaftueshme për të konfirmuar pretendimet e bëra në raport, dhe të cilat nuk kanë mundur konfirmojnë të njëjtat për shkak të mungesës ose mos-posedimit të burimeve të besueshme.

Share With Others

Translate »