[email protected]

Pretendimi se “helikopterët e Serbisë fluturuan afër kufirit me Kosovën”, nuk qëndron

Portali informativ “Indeksonline.net” ka publikuar dje (28 nëntor) një artikull me titull “Helikopterët e Serbisë fluturuan sot afër kufirit me Kosovën (video)”. Në këtë artikull është bashkëngjitur një video-material në të cilën paraqiten pamjet e dy helikopterëve duke fluturuar. (shih të arkivuar këtu) Pas kontrollit dhe verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, duke përdorur […]

Shpërndahet përmbajtja e llogarisë satirike në emrin e Zelensky-t, me pretendimin se në Tiranë do të diskutohet edhe për çështjen e Kosovës

Disa portale në gjuhën shqipe kanë publikuar dje (28 shkurt) një artikull me titull “​Samiti në Tiranë, Zelensky: Do të diskutojmë edhe për çështjen e Kosovës”. Këto media iu kanë referuar një postimi në rrjetin social X (ish-Twitter). Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se llogarisë që iu kanë referuar mediat, […]

Protesta në Hamburg kundër të djathtës ekstreme në Gjermani, paraqitet si protestë në mbështetje të Palestinës

 Një llogari në median sociale Facebook me emrin “Juamin Velija”, ka publikuar më 9 shkurt një video të një proteste, duke pretenduar se këto pamje janë të një proteste në Hamburg të Gjermanisë në mbështetje të Palestinës. I njëjti pretendim është shpërndarë edhe nga faqja me përmbajtje në gjuhën shqipe “The Reis”, që është përcjellë […]

Pretendohet pa fakte se mijëra shqiptarë nga diaspora do të marrin pjesë në protestën e organizuar nga opozita në Shqipëri

Portali “Lecanton27.ch” i vetëquajtur si “gazeta e parë zvicerane në gjuhën shqipe” ka publikuar dje (19 shkurt) një artikull me titull “Mijëra shqiptarë nga diaspora drejt Tiranës në protestën e nesërme gjithpopullore për liri e demokraci. Ja sa janë nisur nga Zvicra dhe vendet e BE-së”. Ky portal pretendon se vetëm nga kantoni i Gjenevës […]

Pretendohet pa fakte se Policia e Kosovës ka rrahur në prani të fëmijëve një person të nacionalitetit serb

Një llogari në median sociale “Telegram” me përmbajtje në gjuhën serbe, sot (15 shkurt) ka pretenduar se Policia e Kosovës në fshatin Kajkovë të Leposaviqit, ka arrestuar një person të nacionalitet serb, të cilin, sipas kësaj llogarie e kanë rrahur në prani të fëmijëve. Pas hulumtimit të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se pretendimi i […]

Imazhi që paraqet Hënën dhe Diellin në horizont në distancë të afërt me njëri-tjetrin, nuk është i vërtetë

Një llogari në median sociale Facebook ka publikuar një imazh të Diellit dhe Hënës në horizont në distancë të afërt me njëri-tjetrin, që pretendon se është dukuri e shfaqur në Argjentinë. Imazhit i është bashkëngjitur edhe përshkrimi që thotë “FENOMENI ASTRONOMIK I PABESUESHËM NË TDF: DIELLI DHE HËNA U TAKUAN NË HORIZONT”. Pas verifikimit të […]

Imazhi që pretendon se paraqet dy fëmijë palestinezë duke fjetur në një tendë, është i gjeneruar me Inteligjencë Artificiale

Disa faqe në Facebook kanë  publikuar një imazh në të cilin paraqiten dy fëmijë duke fjetur në baltë brenda një tende. Këtij imazhi i është bashkëngjitur edhe mbishkrimi “Fli i qetë nuk janë fëmijët e tu, janë fëmijët e Gazës!”. Pas verifikimit të fakteve të kryera nga hibrid.info, është vërtetuar se ky imazh nuk është […]

Imazhi që paraqet dy fëmijë palestinezë duke fjetur në baltë, është gjeneruar me Inteligjencë Artificiale

Disa faqe në Facebook kanë publikuar një imazh në të cilin paraqiten dy fëmijë duke fjetur në baltë brenda një tende. Këtij imazhi i është vënë mbishkrimi “Natën e mirë nga Gaza”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se ky imazh nuk është real dhe se i njëjti është krijuar me […]

Pretendim i pa verifikuar për gjuajtje me armë në pikën kufitare në Jarinjë ndaj një të punësuari në MPB të Serbisë

Në median sociale “Telegram” nga një llogari në gjuhën serbe, dje (21 janar) është publikuar një postim që pretendon se atë ditë në pikën kufitare në Jarinjë, është gjuajtur me armë në drejtim të një personi të punësuar pranë Ministrisë së Brendshme të Serbisë. Llogaria në fjalë, në këtë postim vazhdon të pretendojë se ndaj […]

Fotografia e trenit zviceran me mbishkrimin “Kosovo is Albania”, është e montuar

Një faqe në median sociale Facebook ka publikuar dje (18 janar) një imazh të një treni në të cilin gjendet mbishkrimi “Kosova is Albania”. Në postimin e këtij imazhi të publikuar në Facebook nga faqja “Realiteti” i është vënë mbishkrimi “Zvicra ka shkru në vagon të trenit Kosova Albania per nder të Shqiptarëve dhe futbollistéve […]