[email protected]
Imazhi i një bombardimi në Gaza nga viti 2019 publikohet si aktual
shape
shape
shape

Llogaria në Facebook “Al Khattab” me përmbajtje në gjuhën shqipe, ka publikuar një postim me imazhe të cilat shfaqin momente të bombardimeve, për të cilat autori pretendon se kanë ndodhur në Gaza.

Autori i ka bashkangjitur imazheve mbishkrimin “Nata më e dhunshme që nga fillimi i agresionit kundër Gazës.. bombardime pa ndalesë. Dhjetëra dëshmorë dhe të plagosur ndodhen tani në të gjitha zonat e Rripit të Gazës”.

Por pas verifikimit të fakteve nga hibrid.info, është vërtëtuar se njëri nga imazhet shfaq pamje të vjetra të bombardimeve në Gaza.


Vegëza e postimit të publikuar në Facebook nga Llogaria “Al Khattab”:

https://www.facebook.com/alkhattab11/posts/pfbid036jg8iBknrpscwWHqcjtDG8P24kZ5EspmuKDCcRnMr9igukQULPuwuKxykvpgU7bEl


Pas hulumtimit të kryer përmes programit të automatizuar “InVID”, hibrid.info ka gjetur se një imazh nga katër sa ka postuar autori, është shkrepur në një bombardim të ndodhur në vitin 2019, në Gaza (shih këtu).


Nuk dihen arsyet, por duket se autori është munduar ta paraqes këtë imazh, të ndërlidhur me situatën aktuale të konfliktit ndërmjet Izraelit dhe Hamasit.


Analiza:

Një llogari në Facebook ka publikuar imazhe të bombardimeve të ndodhura në konfliktin aktual, në Gaza.

Hibrid.info ka gjetur se njëri nga këto imazhe është i vjetër dhe nuk pasqyron situatën aktuale.

Bazuar në metodologjinë e punës, hibrid.info e vlerëson këtë artikull si “Përmbajtje e pa verifikuar”.


Arsyetimi:

Vlerësimi “I pa verifikuar” u bëhet atyre raporteve mediatike që nuk ofrojnë informata të mjaftueshme për të konfirmuar pretendimet e bëra në raport, dhe të cilat nuk kanë mundur konfirmojnë të njëjtat për shkak të mungesës ose mos-posedimit të burimeve të besueshme.

Share With Others

Translate »