[email protected]

Rishikimi i javës: Teori konspirative nga Vuçiq rreth operimit të dronëve “Bayraktar” të Kosovës, mashtrim me rezultatet e një sondazhi të vjetër duke e paraqitur si të ri

Përgatiti: Festim Rizanaj Si rezultat i gjetjeve dhe trajtimeve të keqinformatave të publikuara gjatë javës që shkoi, lajmet e rreme, teoritë konspirative dhe përmbajtjet mashtruese janë ato që e dominuan ekosferën keqinformuese. Lajmet e rreme u publikuan në media sociale. Në TikTok pretendimi i rremë se Ismail Kadare ka thënë, “Kurti nuk mund të krahasohet […]

Rishikimi i javës: SMS me vegëz mashtruese, lajm i rremë se Hovenier e mbështetë Hamzën për kryeministër, Papa nuk e ka bërë simbolin e shqiponjës si përshëndetje të kombëtares shqiptare

Përgatiti: Festim Rizanaj Përmbajtjet mashtruese dhe lajmet e rreme janë ato që kanë dominuar gjatë javës që shkoi sa i përket keqinformatave të publikuara në media, portale të dyshimta dhe faqe e llogari në media sociale. Mashtrimet u publikuan në media sociale përfshirë pretendime se Ministria e Financave do të japë kredi pa interes për […]

Rishikimi i javës: Përmbajtje e paverifikuar se Mourinho ka folur për lojën e Shqipërisë në Euro 2024, lajm i rremë për koalicion parazgjedhor ose pazgjedhor, mashtrim për produkte shëruese të diabetit

Përgatiti: Festim Rizanaj Si rezultat i gjetjeve dhe trajtimeve të keqinformatave të publikuara gjatë javës që shkoi, artikujt clickbait dhe përmbajtjet e paverifikuara janë ato që e dominuan ekosferën keqinformuese. Artikujt clickbait u publikuan në media reale, përfshirë këtu një artikull për ngjarje tragjike që nuk bëhet e ditur në titull vendndodhja e ngjarjes; deklaratë […]

Rishikimi i javës: Lajme të rreme për sondazhe elektorale, teori konspirative nga mediat në gjuhën serbe, përmbajtje mashtruese për subvencionim të pensioneve

Përgatiti: Festim Rizanaj Lajmet e rreme, clickbait artikujt dhe teoritë konspirative janë ato që kanë dominuar gjatë javës që shkoi sa i përket keqinformatave të publikuara në media, portale të dyshimta dhe faqe e llogari në media sociale. Lajmet  e rreme u publikuan në media sociale dhe media tradicionale. Në media sociale u publikua një […]

Rishikimi i javës: Teori konspirative nga mediat në gjuhën serbe se Kurti po ia ofron Vatikanit kishat ortodokse, përmbajtje të paverifikuara me pretendime për armatosjen e FSK-së

Përgatiti: Festim Rizanaj Përmbajtjet e paverifikuara dhe ato mashtruese janë ato që kanë dominuar gjatë javës që shkoi sa i përket keqinformatave të publikuara në media, portale të dyshimta dhe faqe e llogari në media sociale. Të gjitha përmbajtjet e paverifikuara janë publikuar në media sociale. Dy nga këto kishin të bënin me pretendimet për […]

Rishikimi i javës: pretendohet pa fakte për numrin e shqiptarëve në të gjithë botën, mashtrim se Kryqi i Kuq ofron ndihmë për diabetikët, teori konspirative nga Vulin se pranimi i Kosovës në Këshill të Evropës është kontribut për krijimin e “Shqipërisë e Madhe”

Përgatiti: Festim Rizanaj Dezinformatat dhe përmbajtjet mashtruese janë ato që kanë dominuar gjatë javës që shkoi sa i përket keqinformatave të publikuara në media, portale të dyshimta dhe faqe e llogari në media sociale. Dezinformatat u publikuan në faqe në media sociale dhe portale informative, ndërlidhur me pretendimin se kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka mbajtur […]

Rishikimi i javës: dezinformatë se edhe Britania i ka vënë kushte Kosovës për anëtarësim në KiE, mashtrime me produkte shëruese, teori konspirative nga Zyra për Kosovën në Qeverinë e Serbisë

Përgatiti: Festim Rizanaj Si rezultat i gjetjeve dhe trajtimeve të keqinformatave të publikuara gjatë javës që shkoi, dezinformatat janë ato që e dominuan ekosferën keqinformuese. Dezinformatat u publikuan në portale informative dhe faqe në mediat sociale për tema rreth sportit, politikës, sigurisë e sociales. Në fushën e sportit u pretendua rrejshëm se futbollisti nga Kosova, […]

Rishikimi i javës: Dezinformatë se në veri të Kosovës ndodhën tri shpërthime, teori konspirative nga Zyra për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, mashtrime nga faqe të dyshimta për mundësi kredie

Përgatiti: Festim Rizanaj Dezinformatat janë ato që kanë dominuar gjatë javës që shkoi sa i përket keqinformatave të publikuara në media, portale të dyshimta dhe faqe e llogari në media sociale. Të gjitha përmbajtjet dezinformuese u publikuan në media sociale me pretendime të ndryshme përfshirë këtu, pretendimin se një tërmet i fuqishëm goditi Shqipërinë; se […]

Rishikimi i javës: Përmbajtje e paverifikuar se Vuçiq e ka përmendur bashkëshortin e presidentes Osmani, dezinformatë se ISIS kërcënon Kosovën dhe Shqipërinë, përmbajtje mashtruese se 72% e qytetarëve i besojnë Qeverisë në Kosovë

Përgatiti: Festim Rizanaj Si rezultat i gjetjeve dhe trajtimeve të keqinformatave të publikuara gjatë javës që shkoi dezinformatat janë ato që e dominuan ekosferën keqinformuese. Dezinformatat u publikuan në media sociale dhe portale informative. Në media sociale u publikuan dezinformata se në një stadium të Evropës u lëshua në fluturim një shqiponjë në nderim të […]

EDU

Rishikimi i javës: Dezinformata për deklarata politike, lajm i rremë se Abdixhiku ka prezantuar Isa Mustafën si kandidat për kryeministër, teori konspirative përmendja e Kosovës nga Zaharova ndërlidhur me sulmin e armatosur në Moskë

Dezinformatat dhe lajmet e rreme janë dy kategoritë që kanë dominuar gjatë javës që shkoi sa i përket keqinformatave të publikuara. Dezinformatat u publikuan në mediat sociale dhe portale informative ndërlidhur me pretendime të rreme se është vrarë një gjeneral i lartë i NATO-s në Ukrainë; së i është ndaluar hyrja në Kosovë, drejtorit të […]

Translate »