[email protected]
Titulli nuk sqaron se ngjarja ka ndodhur në Greqi
shape
shape
shape

Portali informativ “Kosova-sot.info” ka publikuar dje (5 nëntor) një artikull me titull “Humb jetën 24-vjeçarja në banjën e banesës ku jetonte”.

Hibrid.info ka verifikuar faktet dhe ka vërtetuar se titulli i këtij artikulli është përgjithësues pas nuk sqaron se në cilin vend ka ndodhur ngjarja.

Lajmi qartësohet vetëm në përmbajtjen e artikullit, ku thuhet “Një 24-vjeçare ka gjetur vdekjen në mënyrë tragjike në Selanik”.

Duke parë faktin që portali informativ është i regjistruar në Kosovë (shih këtu) dhe shumica e lexuesve të tij janë shqip-folës (shih këtu), titulli lë hapësirë për interpretim se bëhet fjalë për ndonjë qytetare nga Kosova apo se ngjarja ka ndodhur në vendin tonë.


Vegëza e artikullit të publikuar nga “Kosova-sot.info”:

https://www.kosova-sot.info/lajme/694160/humb-jeten-24-vjecarja-ne-banjen-e-baneses-ku-jetonte/?fbclid=IëAR2Y-rI2htajK-jCvhMIU3BRVnVZtGJgnXaMhq2lVh09A6aDmrTKJ21ts4g


Hibrid.info po ashtu për të vërtetuar se bëhet fjalë për një vdekje në Selanik të Greqisë, ka gjetur artikullin e publikuar në mediumin e huaj “BNN.network” (shih këtu).


Analiza:

Portali informativ “Kosova-sot.info” ka publikuar një artikull në lidhje me vdekjen e një 24 vjeçareje në Selanik, por që në titull nuk sqarohet se ku ka ndodhur ngjarja.

Bazuar në metodologjinë e punës, hibrid.info e vlerëson këtë artikull si “Clickbait”.


Arsyetimi:

Vlerësimin “Clickbait” e marrin ato tekste titujt e të cilave nuk kanë asnjë bazë në përmbajtjen e tekstit vijues. Tekste dhe artikuj të tillë synojnë të tërheqin vëmendjen e lexuesit apo edhe konsumatorit me një titull sensacional duke premtuar përmbajtje që nuk ekziston në të vërtetë dhe janë krijuar kryesisht nga interesi financiar, domethënë për shkak të rritjes së lexueshmërisë. Pra, ky lloj teksti ka për qëllim vetëm klikimin, i cili mund të shndërrohet në përfitim të prodhuesit të përmbajtjes.

Share With Others

Translate »