[email protected]
Karakteristika dhe shembuj të zakonshëm të “clickbait”
shape
shape
shape
EDU

Për të kuptuar më mirë konceptin e Clickbait duhet të dini shprehjen që është “Click on the Bait”. Është një teknikë e marketingut digjital e cila synon të gjenerojë një veprim kurioziteti, provokimi ose pritshmërie, në mënyrë që personi të klikojë në lidhjen për të hyrë në një faqe interneti. Clickbait është interpretim sensacional ose i mrekullueshëm i një teme të caktuar ose lajmeve të fundit.

Zakonisht janë veprime që shoqërohen me shprehje të tilla si “nuk do ta besoni”, ose “do t’ju habisë”, “këtu do ta zbuloni”, domethënë pretendime të ekzagjeruara që kërkojnë veprim . Në përgjithësi, ky veprim lidhet me qëllime mashtruese ose tepër i ekzagjeruar për atë që premton, pasi përmbajtja është e cilësisë së ulët, pasi nuk i përket asgjëje që tregon titulli.

Karakteristikat e Clickbait

Aplikacioni Clickbait ka për qëllim të gjenerojë trafik në faqet që ofrojnë dollarë reklamimi. Zakonisht ato janë postime me përmbajtje të optimizuara me qëllim që të shijohen nga përdoruesi dhe të shpërndahen përmes rrjeteve sociale, me një interes më të madh në Facebook, ku të gjitha lajmet bëhen shumë më virale.

Disa nga mënyrat në të cilat aplikohet clickbait janë në faqet e internetit ku përfshihen disa kushte për të klikuar, të tilla si pamja e fotove ose galerive, si dhe përditësimet automatike të faqeve, të gjitha me qëllim të maksimizimit të të gjitha hapësirave reklamuese të ofruara.

Teknikat e klikimit

Teknikat janë format dhe qëllimet në të cilat aplikohet clickbait, bazuar në karakteristikat e përbashkëta të përdoruesit, duke marrë parasysh sjelljen dhe kushtet psikologjike të tyre. për të ditur se çfarë është në të vërtetë clickbait.

1. Misteri

Zakonisht është më i shpeshti dhe përdoret përmes titujve që i referohen temës së pezullimit dhe misterit, për të drejtuar lexuesin në një përmbajtje specifike. Me qëllimin që kur e sheh të mos i rezistojë klikimeve dhe më në fund të zbulojë se për çfarë bëhet fjalë apo çfarë fshihet pas saj, madje është një mënyrë shumë efektive, pasi shumë herë përdoruesi e di se rezultati do të të mos jetë ajo që ai tregon, por kurioziteti i tij shkon më tej dhe ai duhet ta kontrollojë atë.

2. Lista e numëruar

Është shumë e zakonshme të gjesh faqe që janë të dizajnuara me një sërë elementësh të caktuar, pasi lexuesi tërhiqet duke ju ofruar një sërë gjërash përmes përmbajtjes. Mund të thuash se është një kombinim i teknikës së mëparshme me këtë, duke promovuar përmbajtje si më poshtë:

10 vetitë e një produkti të veçantë nga të cilat duhet të përfitoni.

5 tendencat negative të…

3. Foljet urdhërore

Foljet urdhërore përdoren me qëllim që të tërheqin vëmendjen e përdoruesit, pasi ato janë veprime të drejtpërdrejta dhe të sakta që, kur kombinohen ose lidhen me një nevojë ose përparësi, shkaktojnë ndikim dhe hyjnë në përmbajtje për t’u siguruar përpara se të merrni ndonjë vendim. Është një teknikë shumë e thjeshtë por shumë efektive, duke bërë që përdoruesi të kryejë një veprim të drejtpërdrejtë në faqe.

Për shembull:

Lexoni këshillat më të mira përpara se të blini një shtëpi.

Shikoni videon e mëposhtme dhe mësoni se si të bëni një maskë për fytyrën.

Mësoni për vendet më të mira në udhëtimin tuaj në Evropë.

4. Emocionale

Bëhet fjalë për tërheqjen e anës së ndjeshme të lexuesit, madje edhe për ta goditur atë me tituj që nuk mund të jenë indiferentë. Clickbait në këtë aspekt lidhet me përmbajtjen që ofron një rezultat të favorshëm për lexuesin dhe që është me interes për ta. Ndonëse janë ende tituj sensacionalë, ato i shfaqin përdoruesit përmbajtje të këndshme, kur aplikohen në një biznes duhet të përshtaten sipas objektivit dhe funksionalitetit, me qëllim krijimin e një titulli shumë tërheqës që tërheq vëmendjen e një audiencë të caktuar.

Për shembull:

Një djalë shpëton kafshën e tij të bllokuar në një tunel.

Familja bashkohet me vajzën e tyre të humbur pas 40 vitesh.

Shikoni këto lodra të fëmijërisë që me siguri do t’i mbani mend me dashuri.

Artikulli i plotë në millennialsconsulting.es

Share With Others

Translate »