[email protected]

Media dhe firmat e teknologjisë bashkojnë forcat për të trajtuar mitet e dëmshme rreth vaksinave Covid

Një koalicion i ofruesve të lajmeve dhe kompanive të teknologjisë është zotuar të punojnë së bashku për të trajtuar dezinformatat e dëmshme në lidhje me vaksinat Covid-19. Ky koalicion quhet Iniciativa e Lajmeve të Besueshme “Trusted News Initiative” (TNI) dhe përfshinë anëtarët si BBC, Reuters, Facebook, Google / YouTube dhe Twitter, raporton BBC. Projekti u […]

YouTube, Facebook dhe Twitter bashkohen për të luftuar konspiracionin e vaksinave Covid

Tre nga rrjetet më të mëdha sociale janë zotuar se do t’i bashkojnë forcat me kontrolluesit e fakteve, qeveritë dhe studiuesit për t’u përpjekur të gjejnë një mënyrë të re për të trajtuar dezinformimin. Siç raporton BBC, shtysa kryesore për ta marrë këtë iniciativë ka ardhur nga rritja e numrit të dezinformatave rreth vaksinave të […]

A do të jetë Gjermania shembull për SHBA-të dhe për botën në ndalimin e lajmeve të rreme në rrjete sociale?

Pavarësisht pikëpamjeve të tyre të kundërta politike, të dy kandidatët presidencialë në SHBA, Donald Trump dhe Joe Biden, ata janë të bashkuar në një hap – ndryshimin mënyrës së funksionimit të platformave të rrjeteve sociale. Një sistem i miratuar nga Gjermania gjithnjë e më shumë po diskutohet si mundësi e mirë për aplikim në të […]

Teknika për të identifikuar një lajm të rremë të prezantuar nga BBC (Video)

Sa më shumë që rritet trafiku i shpërndarjes së lajmeve të rreme nëpër platformat online, aq më shumë zhvillohen teknikat për të verifikuar legjitimitetin e tyre. Zhvillimi i teknologjisë dhe i hapësirës digjitale ka përparësitë dhe mangësitë e veta. Avancimi i platformave online, përkundër që ka lehtësuar mënyrën e shpërndarjeve të lajmeve të rreme, të […]