[email protected]

Ripublikohet pretendimi i rremë se Kadare e cilëson Kurtin si “vrasës të shpresës në Kosovë”

Shkroi: Etrit Rexhepi Është publikuar një imazh me mbishkrimin që pretendon se shkrimtari shqiptar, Ismail Kadare ka deklaruar se “Albin Kurti u kthye ne nje “vrasēs” tē shpresēs nē Kosovë”. Kjo fotografi që paraqet një artikull, është publikuar në datat 10 dhe 11 qershor, në TikTok nga disa llogari. Por, cila është e vërteta? Një […]

Publikohet sondazh i rremë

Shkroi: Endrit Berisha Nëpërmjet një postimi në TikTok janë publikuar shifra që pretendohet të jenë nga një sondazh për zgjedhjet e ardhshme në Kosovë. Publikimi është bërë nga llogaria me emrin “albinkurti_kryeminister” më 8 qershor. Çka nuk shkon me këtë publikim? Pas verifikimit nga hibrid.info nëpërmjet makinave online të kërkimit rezulton se për shifrat e […]

Përmes një videoje të vjetër pretendohet rrejshëm se Turqia i ka dhuruar automjete ushtarake Kosovës

Shkroi: Fatbardh Dema Përmes një videoje po pretendohet se automjetet ushtarake që shfaqen në video, i janë bërë dhuratë Kosovës nga presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, pas takimit që ky i fundit pati me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurtin. Video-materiali u publikua me datë 2 qershor në TikTok nga llogaria me emër “mezatarum”. Cila […]

Rrejshëm raportohet se Kurti ka deklaruar se Kosova dhe Turqia kanë nënshkruar marrëveshje për fluturaken luftarake, Kizilelma

Shkroi: Etrit Rexhepi Në rrjete sociale është publikuar një video-material me mbishkrimin që pretendon se kryeministri Albin Kurti ka deklaruar se Kosova dhe Turqia kanë nënshkruar marrëveshje për fluturaken luftarake, “Kizilelma”. Videoja është publikuar dje (4 maj) në TikTok nga llogaria me emrin “gladiatorkosova1”. E vërteta? Kryeministri Kurti nuk ka deklaruar se është arritur një […]

Pretendohet rrejshëm për planifikimin e ndërtimit të urës së gjatë 73 km ndërmjet Shqipërisë dhe Italisë

Shkroi: Etrit Rexhepi Po pretendohet se një urë e gjatë prej 73 kilometrash, që e lidhë Italinë me Shqipërinë, planifikohet të ndërtohet nga 2025 – 2035. Lajmi për projektin që pretendohet se do të kushtojë 10 miliardë euro, është publikuar (13 maj) në Facebook, me anë të një videoje, nga një faqe me emrin “Thënie […]

Mediat turke nuk kanë raportuar se sivjet Turqia do ta furnizojë Kosovën me helikopterë “T129 ATAK”

Shkroi: Fatbardh Dema Përmes një video-materiali po pretendohet se “helikopterët luftarak turq “T129 ATAK” këtë vit do të jenë në duart e kosovarëve”. Në përshkrimin e këtij video-materiali të publikuar në TikTok nga llogaria “teamkosovo2” shkruan “Lajmi eshte konfirmuar nga disa media turke”. Cila është e vërteta rreth këtij pretendimi? Pas hulumtimit të kryer, hibrid.info […]

Pretendohet rrejshëm për rritje në 80% të krimeve gjatë qeverisjes së Albin Kurtit

Shkroi: Etrit Rexhepi Është gjetur i publikuar një imazh që tregon një artikull ku pretendohet se krimet në Kosovë, janë rritur për 80%, duke iu referuar mediave britanike. Imazhi është publikuar dje (29 maj) në TikTok, nga një llogari me emrin “azempajaziti”. E verteta? Hibrid.info ka gjetur se pretendimi i supozuar, nuk është i saktë. […]

Translate »