[email protected]

Përmes “numerologjisë” pretendohet të ndërlidhet data e fundosjes së Titanikut me zhdukjen e nëndetëses “Titan”

Portali informativ në gjuhën shqipe “Abcnews.al” ka publikuar një artikull me pretendimin e konspiracionistit Arianit Sllamniku, se zhdukja e nëndetëses “Titan” ka lidhje me datën e fundosjes së Sipas tij, nëse mblidhen të gjithë numrat e datës së fundosjes së Titanikut (15/04/1912) mes vete (1+5+0+4+1+9+1+2) japin numrin 23, që tregon vitin 2023. Vegëza e artikullit […]

Pretendim i pasaktë se bima Sempervivum tectorum “mund t’ju shpëtojë nga të gjitha sëmundjet”

Portali “Kosova-sot.info” ka publikuar sot (8 qershor) një artikull me titull “Kjo bimë mund t’ju shpëtojë nga të gjitha sëmundjet e mundshme”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info është vërtetuar se titulli i këtij artikulli, nuk i përgjigjet përmbajtjes. Në përmbajtje të artikullit pretendohet se bima e quajtur “Sempervivum tectorum” përdoret si ilaç […]

Artikull me fakte të pa verifikuara

Mediat online në gjuhën shqipe, kanë publikuar një artikull me titull “​Ngjyra e syve zbulon se çfarë lloj personi jeni”. Mediat si “rtklive.com”, “kosovapress.com” dhe “gazetametro.net”, e kanë publikuar këtë artikull, por pa cituar asnjë burim apo referencë në lidhje me pretendimet e paraqitura brenda përmbajtjes. Pjesë nga teksti origjinal i këtij artikulli: Ngjyra e […]

Lajm i vjetër dhe i pa verifikuar për ndikimin e Vitaminës C në shërimin e gripit

Mediat kanë publikuar një artikull përmes së cilit pretendohet të tregohet për të mirat që i sjell Vitamina C në trajtimin e gripit sezonal. Ky artikull me titull “A e parandalon gripin Vitamina C?”,  i shpërndarë së fundmi nga mediat online, pas hulumtimit nga hibrid.info shihet së është publikuar fillimisht nga portali “Telegrafi.com” në vitin […]

Mjeku italian që jep mendime të pa verifikuara rreth COVID-19

Mjeku italian Roberto Petrella, i specializuar në obstetro gjinekologji, në një intervistë për emisionin “Shqipëria Live” në Top Channel, ka kundërshtuar vaksinimin kundër COVID-19. Për më tepër, ai ka mohuar edhe vetë ekzistimin e virusit Korona. Ky mjek italian ka kundërshtuar edhe testimin përmes marrjes së mostrës nga hundët, duke thënë se përmes saj futen […]

Translate »