[email protected]

Twitter nga java e ardhshme fillon me reduktimin dhe largimin e lajmeve të rreme rreth vaksinave COVID-19

Twitter të mërkurën njoftoi se, duke filluar nga java e ardhshme, do të nisin me politikat e reduktimit dhe, në disa raste heqjen e publikimeve që përmbajnë keqinformim të dëmshëm në lidhje me vaksinat Covid-19. Në mënyrë të veçantë, Twitter kanë njoftuar se do të marrin masa ndaj pretendimeve të rreme që sugjerojnë se imunizimet […]

Media dhe firmat e teknologjisë bashkojnë forcat për të trajtuar mitet e dëmshme rreth vaksinave Covid

Një koalicion i ofruesve të lajmeve dhe kompanive të teknologjisë është zotuar të punojnë së bashku për të trajtuar dezinformatat e dëmshme në lidhje me vaksinat Covid-19. Ky koalicion quhet Iniciativa e Lajmeve të Besueshme “Trusted News Initiative” (TNI) dhe përfshinë anëtarët si BBC, Reuters, Facebook, Google / YouTube dhe Twitter, raporton BBC. Projekti u […]

Media për vaksinën ruse

Njoftimi se Rusia është duke përparuar me vaksinën e saj të zhvilluar në vend për Covid-19, jo vetëm që ka çuar në shqetësime ndërkombëtare mbi sigurinë e saj, por gjithashtu ka gjeneruar një pjesë të madhe të dezinformatave dhe humorit në platformat e mediave sociale. Në një shkrim të publikuar nga BBC, janë paraqitur disa […]

Translate »