[email protected]
Titull përgjithësues që nuk sqaron se në cilin shtet ka ndodhur ngjarja
shape
shape
shape

Portali informativ “Kosova-sot.info” ka publikuar dje (18 shtator) një artikull me titull “Shokuese: Babë e bijë vranë fëmijët që kishin së bashku nga marrëdhënia e tyre intime”.

Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info është vërtetuar se në titull nuk tregohet se në cilin shtet ka ndodhur ngjarja.

Vendndodhja kuptohet vetëm në përmbajtjen e artikullit, që sqaron se bëhet fjalë për ngjarje të ndodhur në Poloni.

Për faktin që portali informativ është i regjistruar në Kosovë (shih këtu) dhe shumica e lexuesve të tij janë shqip-folës (shih këtu), titulli lë hapësirë për interpretim se ngjarja ka ndodhur në Kosovë.


Vegëza e artikullit të publikuar në portalin “Kosova-sot.info”:

https://www.facebook.com/kosovasotnr1/posts/pfbid0fbp2YQuvhsKewC9NGiLUNB14kHdmusH1ty6S5HyvAScuCH7D7ErkCRQgUsJMBnizl


Pjesë nga artikulli i publikuar në “Kosova-sot.info”:

Një rast tronditëse është zbuluar së fundmi në Poloni ku një baba dhe vajza e tij janë arrestuar si autorët kryesor të dyshuar për vrasjen e tre foshnjave të lindura nga marrëdhënia e tyre intime, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Mediat e huaja shkruajnë se bëhet fjalë për një polak 54-vjeçar dhe vajzën e tij 20-vjeçare, ku 54 vjeçari akuzohet se është akuzuar edhe për përdhunimin e vajzës së tij të dytë.


Hibrid.info po ashtu për të vërtetuar se bëhet fjalë për ngjarje të ndodhur në Poloni, ka gjetur të publikuar në media të huaja artikuj në lidhje me ngjarjen në fjalë. (shih këtu dhe këtu)


Analiza:

Portali informativ “Kosova-sot.info” ka publikuar një artikull në lidhje me një ngjarje të ndodhur në Poloni, por që në titull nuk sqarohet se në cilin shtet ka ndodhur ngjarja.

Mediumi online “kosova-sot.info”, i cili është portal, që vepron në Kosovë duke u bazuar në përcjellësit e faqes në Facebook, numrin më të madh të lexuesve i ka nga Kosova. Prandaj, mos qartësimi në titull se ku ka ndodhur ngjarja nga ky portal, shumë lehtë mund të rezultojë me dezinformim të lexuesve, duke i bërë të mendojnë se ngjarja ka ndodhur në Kosovë.

Bazuar në metodologjinë e punës, hibrid.info e vlerëson këtë artikull si “Clickbait”.


Arsyetimi:

Vlerësimin “Clickbait” e marrin ato tekste titujt e të cilave nuk kanë asnjë bazë në përmbajtjen e tekstit vijues. Tekste dhe artikuj të tillë synojnë të tërheqin vëmendjen e lexuesit apo edhe konsumatorit me një titull sensacional duke premtuar përmbajtje që nuk ekziston në të vërtetë dhe janë krijuar kryesisht nga interesi financiar, domethënë për shkak të rritjes së lexueshmërisë. Pra, ky lloj teksti ka për qëllim vetëm klikimin, i cili mund të shndërrohet në përfitim të prodhuesit të përmbajtjes.

Share With Others

Translate »