[email protected]

Përmes titullit nuk sqarohet se bëhet fjalë për plan të qeverisë së Zelandës së Re

Portali informativ më përmbajtje në gjuhën shqipe “Kosova-sot.info”, ka publikuar një artikull me titull “Kritikohet ashpër qeveria pas planeve për anulimin e ndalimit të pirjes së duhanit”. Pas verifikimit të fakteve, hibrid.info ka vërtetuar se titulli i këtij artikulli është përgjithësues, pasi nuk e sqaron se për qeverinë e cilit shtet bëhet fjalë. Lajmi qartësohet […]

Deklaratë jo plotësisht e vërtetë e ministrit Sveçla mbi të ardhurat mesatare të pjesëtarëve të NJSI gjatë këtij viti

Xhelal Sveçla, ministri i Punëve të Brendshme, në një status të datës 1 nëntor në llogarinë e tij zyrtare në Facebook ka shkruar se “të ardhurat mesatare mujore gjatë këtij viti të zyrtarëve që protestuan sot janë mbi 2.200 euro”, duke iu referuar protestës së pjesëtarëve të Njësitit Special Intervenues (NjSI) të Policisë së Kosovës, […]

Nuk mbahet premtimi i kryeministrit Kurti për investime 70 milionë euro për Trepçën në dy vitet e para të qeverisjes së tij

 “Në kushtet e pandemisë, kur ishim në gjendje të vështirë politike, ne i kemi ndarë mbi 7 milionë euro për Trepçën. Në dy vitet në vijim do t’i ndajmë së paku 70 milionë euro për investime për 2022 dhe 2023. Me projektin tonë për fondin sovran, e kemi vendosur në qendër të zhvillimit të ardhshëm […]

“Brenda dy-tre ditësh” – premtim i pa mbajtur i Enver Dugollit mbi realizimin e shtesave të rrezikshmërisë për policët

“Rrezikshmëria – Po, është e vërtetë që prej miratimit të Ligjit per paga, ka mbet ende pezull për shkak të rregulloreve të cilat deri tani nuk kanë pasë një dakordancë mes ministrive se si do të trajtohet kjo çështja e rrezikshmërisë. Kjo çështje zgjidhet tani, nuk shkon dy-tre ditë edhe përfundimisht zgjidhet”. Deputeti i Kuvendit […]

Narrativa dezinformuese e gazetave serbe: “Ngjarja ishte inskenuar, fajtori është Kurti, po sulmohen serbët për ta përshpejtuar spastrimin e tyre”

Në mëngjesin e hershëm të 24 shtatorit në fshatin Banjskë të Zveçanit, Policia e Kosovës (PK), u sulmua nga një grup prej rreth 30 personash të armatosur, ku mbeti i vrarë Rreshteri Afrim Bunjaku, një tjetër zyrtar policor u plagos dhe një u lëndua. Nga ana tjetër, tre sulmues serbë u vranë, dhe disa prej […]

Ndërlidhja dezinformuese e agresionit rus në Ukrainë me Kosovën

Që nga fillimi i agresionit rus në Ukrainë, Kremlini zyrtar është munduar që të krijojë narrativin e vet për të legjitimuar intervenimin në Ukrainë. Shpeshherë edhe zyrtarët rusë por edhe mediat e afërta me pushtetin atje i janë referuar dhe vazhdojnë t’i referohen luftës së Kosovës për të krijuar paralele me agresionin në Ukrainë. Paralelet […]

Narrativi dezinformues se qëllimi i Prishtinës zyrtare është “dëbimi i serbëve”, bazuar në zhvillimet e fundit politike

Disa media në gjuhën serbe, si dhe zyrtarët qeveritarë serbë vazhdojnë me narrativin dezinformues se Prishtina zyrtare nuk është e interesuar në dialog në mes Kosovës dhe Serbisë, por qëllimi i saj është të nxitja e konflikteve dhe dëbimi i serbëve. Njëkohësisht, ky narrativ është përdorur më parë i ndërlidhur, kryesisht me ngjarje e zhvillime […]

Narrativi dezinformues për incidente “të motivuara etnikisht”

Në kuadër të narrativave dezinformuese të mediave në gjuhën serbe dhe institucioneve e subjekteve politike serbe zë vend edhe interpretimi i incidenteve që ndodhin kryesisht në vendbanime me shumicë serbe si të “motivuara etnikisht”. Incidentet e ndryshme që kanë të bëjnë me dëmtimin e varrezave, sulme, grabitje të objekteve fetare etj., institucionet si, Zyra për […]