[email protected]

Pretendohet rrejshëm se nipat e Adem Jasharit provokuan me armë në veri

Shkroi: Endrit Berisha Mediumi online në gjuhën serbe “politika.rs” në një artikull të publikuar më 11 prill ka pretenduar se një fotografi e publikuar në rrjete sociale nga nipat e komandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Adem Jashari, në veri të vendit ditë më parë, është thirrje për veprim ndaj popullit serb. Pas kontrollit të […]

Pretendimi se dizajni i objektit të selisë së NATO-s në Bruksel paraqet simbolet naziste SS, është i rremë

Llogaria me emrin “Investiguesi Shkrimor” ka publikuar me datë 5 prill imazhin e Selisë Qendrore të Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO) në Bruksel, duke pretenduar se dizajni i këtij objekti përshtatet me simbolet naziste SS. Pas kontrollit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se ky pretendim nuk qëndron dhe se […]

Zaharova e përmend pa fakte Kosovën në krahasimin me Ukrainën ndërlidhur me terrorizmin

Në mediat ruse shërbimet në gjuhën serbe është publikuar një deklaratë e zëdhënëses së Ministrisë së Jashtme të Rusisë, Maria Zaharova, lidhur me sulmin e armatosur në një sallë koncertesh në afërsi të Moskës më 22 mars 2024. Përkundër faktit se përgjegjësinë e këtij sulmi e mori grupi militant, shteti islamik (ISIS), Zaharova e fajësojë […]