[email protected]
Certifikohet edhe një nga pjesëmarrëset pas përfundimit të trajnimit dhe praktikës në hibrid.info
shape
shape
shape

Certifikohet edhe një nga pjesëmarrëset e trajnimit “Hulumtimi dhe verifikimi i fakteve online” dhe praktikës në hibrid.info, në kuadër të projektit “Promovimi i gazetarisë objektive dhe lufta kundër dezinformimit” që mundësohet nga National Endowment for Democracy (NED), realizuar nga hibrid.info.

Në kuadër të trajnimit 5 ditorë janë trajtuar praktikat e reja të, kontrollit të fakteve, metodave të hulumtimit online, verifikimit online të burimeve, përdorimit efikas dhe të sigurisë së informatave në hapësirën digjitale, nga profesorë universitarë dhe ekspertë të fushës së komunikimit e gazetarisë si dhe hulumtimit dhe kontrollit të fakteve.

Si pjesë e trajnimit ishte edhe praktika 2 javore në hibrid.info, ku pjesëmarrësja Blerina Mustafa, studente në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, ka pasur mundësinë të praktikojë temat e trajtuara në trajnim.

Share With Others