[email protected]
Pretendimi për kandidim të Veliut për kryetar të LDK-së, nuk mbështetet në fakte
shape
shape
shape

Artikulli me titull “Edhe Agim Veliu i futet garës për kryetar të LDK-së? Ja çfarë paralajmëron bashkëpunëtori i tij i ngushtë”, është publikuar nga portali “bota-sot.info”.

Titulli i këtij artikulli nuk përputhet me përmbajtjen. Dilema e ngritur përmes titullit, nuk argumentohet brenda në përmbajtje, meqë askund nuk thuhet se Veliu ka mundësi që të futet në garën për kryetar të LDK-së.

Në tekst gjendet vetëm një fotografi e postuar në Facebook nga ish-drejtori i Drejtorisë së Shërbimeve Publike në komunën e Podujevës nga radhët e LDK-së, Faik Muçiqi, në të cilën shkruan se “Kush kandidon i fundit qesh pas Kuvendit”, por pa shpjeguar se për kë është dedikuar ky shkrim.

Megjithatë, portali “bota-sot.info” aludon pa fakte se Muçiqi, të cilin e quajnë si bashkëpunëtor të afërt të Veliut, ka paralajmëruar se bëhet fjalë për Agim Veliun, i cili pritet të futet në garën për të parin e partisë.

Teksti i artikullit të publikuar në “bota-sot.info”:

Edhe Agim Veliu i futet garës për kryetar të LDK-së? Ja çfarë paralajmëron bashkëpunëtori i tij i ngushtë

Ish-drejtori i Drejtorisë së Shërbimeve Publike në komunën e Podujevës nga radhët e LDK-së, Faik Muçiqi, ka ardhë me një postim interesant në prag të mbajtjes së Kuvendit të Përgjitshëm për zgjedhjen e kryetarit të ri të LDK-së.

Muçiqi në rrjetin social Facebook ka shkruar se “Kush kandidon i fundit qesh pas Kuvendit” por pa treguar më shumë detaje se për çfarë saktësisht e ka fjalën.

Ndryshe Muçiqi njihet edhe si bashkëpunëtorë i afërt i ish-kryetarit të Podujevës dhe nënkryetarit të LDK-së, Agim Veliu.

Vegëza e artikullit të publikuar në “bota-sot.info”:

https://www.botasot.info/aktuale-lajme/1532260/edhe-agim-veliu-i-futet-gares-per-kryetar-te-ldk-se-ja-cfare-paralajmeron-bashkepunetori-i-tij-i-ngushte/


Postimi i , Faik Muçiqi në profilin e tij zyrtar në Facebook:

Image

Analiza:

Portali “bota-sot.info” i është referuar një postimit në Facebook nga ish-drejtori i Drejtorisë së Shërbimeve Publike në komunën e Podujevës nga radhët e LDK-së, Faik Muçiqi, ku shkruan se “Kush kandidon i fundit qesh pas Kuvendit”.

Ky portal ka pretenduar ta argumentuar pa fakte se ish-kryetari i Podujevës, Agim Veliu, ka mundësi që t’i hyjë garës për kryetar të LDK-së. Për këtë arsye hibrid.info e vlerëson këtë artikull si “përmbajtje e pa verifikuar”.


Arsyetimi:

Vlerësimi “I pa verifikuar” u bëhet atyre raporteve mediatike që nuk ofrojnë informata të mjaftueshme për të konfirmuar pretendimet e bëra në raport, dhe të cilat nuk kanë mundur konfirmojnë të njëjtat për shkak të mungesës ose mos-posedimit të burimeve të besueshme.

Share With Others

Translate »