[email protected]

Platforma e Twitter për denoncim të keqinformimit, ka disa probleme

Në janar të këtij viti, Twitter ka lëshuar në përdorim Birdwatch, platformë eksperimentale për kontroll të fakteve, si mënyrë për t’i luftuar dezinformatat. Ky projekt u mundëson përdoruesve që të raportojnë cicërimat (postet) në Twitter si keqinformim, duke ofruar referenca që e dëshmojnë një vlerësim të tillë. Përgjatë javës së kaluar, hulumtuesit e organizatës për […]

Twitter nga java e ardhshme fillon me reduktimin dhe largimin e lajmeve të rreme rreth vaksinave COVID-19

Twitter të mërkurën njoftoi se, duke filluar nga java e ardhshme, do të nisin me politikat e reduktimit dhe, në disa raste heqjen e publikimeve që përmbajnë keqinformim të dëmshëm në lidhje me vaksinat Covid-19. Në mënyrë të veçantë, Twitter kanë njoftuar se do të marrin masa ndaj pretendimeve të rreme që sugjerojnë se imunizimet […]

YouTube, Facebook dhe Twitter bashkohen për të luftuar konspiracionin e vaksinave Covid

Tre nga rrjetet më të mëdha sociale janë zotuar se do t’i bashkojnë forcat me kontrolluesit e fakteve, qeveritë dhe studiuesit për t’u përpjekur të gjejnë një mënyrë të re për të trajtuar dezinformimin. Siç raporton BBC, shtysa kryesore për ta marrë këtë iniciativë ka ardhur nga rritja e numrit të dezinformatave rreth vaksinave të […]

Njerëzit e moshuar shpërndajnë më shumë lajme të rreme, një zakon vdekjeprurës gjatë COVID-19

Të mërkurën, rrjeti social Facebook mori një video të postuar në faqen zyrtare të Presidentit të SHBA-ve, Donald Trump, në të cilën pretendohej se fëmijët janë “pothuajse imunë” ndaj virusit Korona. Video, e cila shkelte politikat e Facebook-ut, posaçërisht ato mbi dezinformimin shëndetësor rreth virusit Korona, ishte parë gati nga gjysmë milion profile, para se […]