[email protected]

Vaksinat kundër COVID-19 nuk përmbajnë përbërës të fetusit të abortuar

Përdoruesit e mediave sociale kanë shpërndarë postime në internet që pretendojnë se vaksinat COVID-19 përmbajnë qeliza të fetusit të abortuar njerëzor, triton X-100, timerosal dhe alumin. Ky pretendim është i rremë. Në këtë postim të shpërndarë thuhet: “Slogani i ri i CDC është # VaksinohuniMe Besim. Qelizat MRC-5 janë fetus mashkullor i abortuar; WI-38 janë […]

COVID: Pretendimet se vaksinat dëmtojnë fertilitetin, të pabaza

Pretendimet në mediat sociale se vaksinat për COVID-19 mund të ndikojë në fertilitetin femëror janë të pabazuara, thonë ekspertët. Në këto postime është pretenduar gabimisht se vaksina “Pfizer” mund të shkaktojë infertilitet tek gratë, ose të ndikojë që trupat e tyre të sulmojnë placentën. Por nuk ka asnjë “mekanizëm biologjik të besueshëm” që dëshmon se […]

Twitter nga java e ardhshme fillon me reduktimin dhe largimin e lajmeve të rreme rreth vaksinave COVID-19

Twitter të mërkurën njoftoi se, duke filluar nga java e ardhshme, do të nisin me politikat e reduktimit dhe, në disa raste heqjen e publikimeve që përmbajnë keqinformim të dëmshëm në lidhje me vaksinat Covid-19. Në mënyrë të veçantë, Twitter kanë njoftuar se do të marrin masa ndaj pretendimeve të rreme që sugjerojnë se imunizimet […]

Media dhe firmat e teknologjisë bashkojnë forcat për të trajtuar mitet e dëmshme rreth vaksinave Covid

Një koalicion i ofruesve të lajmeve dhe kompanive të teknologjisë është zotuar të punojnë së bashku për të trajtuar dezinformatat e dëmshme në lidhje me vaksinat Covid-19. Ky koalicion quhet Iniciativa e Lajmeve të Besueshme “Trusted News Initiative” (TNI) dhe përfshinë anëtarët si BBC, Reuters, Facebook, Google / YouTube dhe Twitter, raporton BBC. Projekti u […]

Titull i sajuar: Gjermania nuk ka premtuar dhurim të vaksinave

Në faqen “Gazeta Aktive” në Facebook, është shpërndarë një artikull i portalit të dyshimtë “gjithckafresh.info” me titull ‘Danke MERKEL / Shqipërisë dhe Kosovës në këtë muaj do tia dhuron vaksinën Gjermania’. Ky artikull përmban titull të rremë që nuk përputhet me tekstin. Në përmbajtjen e këtij shkrimi gjendet një lajm që nuk përputhet fare me […]

Translate »