[email protected]

Hoxhaj parasheh pa-argumentueshëm arritjen e marrëveshjes në Washington

Në median online “Gazetablic” është publikuar sot (22 gusht) lajmi me titullin “Deputetit Enver Hoxhaj: Po shkohet në Washtingon të nënshkruhet marrëveshja finale”, i thirrur në një deklaratë të deputetit të PDK-së, dhënë për këtë medium. Në deklaratën e deputetit Hoxhaj dhënë për Blic flitet për arritjen e një marrëveshje finale mes Kosovës dhe Serbisë […]

Si t’i dalloni lajmet e rreme në kohën e fushatës në rrjete sociale

Rritja e prezencës se lajmeve të pavërteta dhe dezinformatave në media dhe në platforma të ndryshme të informimit e komunikimit, ka shtuar edhe mekanizmat dhe metodat për identifikimin dhe verifikimin e tyre. Varësisht nga llojet i informatave të pavërteta, përdoren edhe manuale të ndryshme të verifikimit. Profesori në fakultetin e gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, […]