[email protected]

Media dhe firmat e teknologjisë bashkojnë forcat për të trajtuar mitet e dëmshme rreth vaksinave Covid

Një koalicion i ofruesve të lajmeve dhe kompanive të teknologjisë është zotuar të punojnë së bashku për të trajtuar dezinformatat e dëmshme në lidhje me vaksinat Covid-19. Ky koalicion quhet Iniciativa e Lajmeve të Besueshme “Trusted News Initiative” (TNI) dhe përfshinë anëtarët si BBC, Reuters, Facebook, Google / YouTube dhe Twitter, raporton BBC. Projekti u […]

YouTube, Facebook dhe Twitter bashkohen për të luftuar konspiracionin e vaksinave Covid

Tre nga rrjetet më të mëdha sociale janë zotuar se do t’i bashkojnë forcat me kontrolluesit e fakteve, qeveritë dhe studiuesit për t’u përpjekur të gjejnë një mënyrë të re për të trajtuar dezinformimin. Siç raporton BBC, shtysa kryesore për ta marrë këtë iniciativë ka ardhur nga rritja e numrit të dezinformatave rreth vaksinave të […]

Njerëzit e moshuar shpërndajnë më shumë lajme të rreme, një zakon vdekjeprurës gjatë COVID-19

Të mërkurën, rrjeti social Facebook mori një video të postuar në faqen zyrtare të Presidentit të SHBA-ve, Donald Trump, në të cilën pretendohej se fëmijët janë “pothuajse imunë” ndaj virusit Korona. Video, e cila shkelte politikat e Facebook-ut, posaçërisht ato mbi dezinformimin shëndetësor rreth virusit Korona, ishte parë gati nga gjysmë milion profile, para se […]

Facebook “i rrezikshëm për shëndetin publik” paralajmërojnë raportet hulumtuese

Tituj dezinformues rreth i shëndetit të shpërndarë në Facebook, janë parë 3.8 miliardë herë në vitin e kaluar, duke arritur kulmin gjatë krizës Covid-19, thuhet në një raport. Grupi i aktivistëve Avaaz, të cilët kanë realizuar një hulumtim, thonë se Facebook përbënë “kërcënimin kryesor” në shëndetin publik, raporton BBC. Mirëpo Facebook ka mohuar këtë duke […]