[email protected]

Rishikimi i javës: Clickbait artikull për mendimin e të rinjve për t’u larguar nga Kosova, dezinformatë për marrëveshjen Kosovë-Serbi, manipulim i fakteve se forcat serbe e “gllabëruan” kufirin me Kosovën

Clickbait artikujt dhe dezinformatat janë ato që kanë mbizotëruar gjatë javës së kaluar në ekosistemin keqinformues në përmbajtjet e publikuara në media reale, media sociale dhe portale të dyshimta. Artikujt clickbait janë publikuar në portale informative, ndërlidhur me largimin e njërit nga avokatët të Rexhep Selimit në rastin gjyqësor në Hagë; për lirimin nga detyra e […]

Rishikimi i javës: Dezinformatë nga mediat në gjuhën serbe, clickbait/dezinformata me lajme të vjetra, lajme të rreme në media sociale

Java që shkoi u karakterizua me dominimin e artikujve clickbait/dezinformatë dhe lajmeve të rreme në ekosistemin keqinformues. Lajmet e rreme kryesisht u publikuan në rrjete sociale dhe ndërlidheshin me pretendime për deklaratë të shkrimtarit Ismail Kadare për kryeministrin Kurti; për deklaratë të Kurtit për prejardhjen e parave të diasporës. Clickbait artikull lidhur me një vrasje, […]

Rishikimi i javës: Manipulim i fakteve rreth dinarit, teori konspirative nga Zyra për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, dezinformata se Zvicra po kërkon punëtorë

Clickbait artikujt janë ato që kanë mbizotëruar gjatë javës së kaluar në ekosistemin keqinformues në përmbajtjet e publikuara në media reale, media sociale dhe portale të dyshimta. Artikujt clickbait janë publikuar në portale informative, media sociale dhe portale të dyshimta ndërlidhur me kushte klimatike, vdekje në rrethana të ndryshme, si dhe për sport, të cilat […]

EDU

Rishikimi i javës: Dezinformatë për indeksin e perceptimit të korrupsionit, clickbait për mandatin e Lajçakut, imazhe të pa verifikuara rreth konfliktit Izrael-Hamas

Java që shkoi u karakterizua me dominimin e artikujve clickbait në ekosistemin keqinformues. Artikujt clickbait u publikuan në portale informative dhe media sociale lidhur me pretendimin se i ka përfunduar mandati emisarit të BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak; për parashikim të motit; aksidente dhe vdekje, ngjarje këto të cilat nuk kishin të bënin me […]

EDU

Rishikimi i javës: Dezinformatë rreth biletave për Europian, lajm i rremë se Kurti u takua me Erdoganin, përmbajtje mashtruese për dhënie kredish

dhe në mediat sociale me pretendimin se Kina ndalon pijen e gazuar “Coca-Cola” për konsumim dhe e klasifikoi atë si material pastrimi. Përmbajtje e pa verifikuar është publikuar në median sociale Telegram me pretendimin se me 21 janar në pikën kufitare në Jarinjë, është gjuajtur me armë në drejtim të një personi të punësuar pranë […]

EDU

Rishikimi i javës: Clickbait artikuj nga mediat reale, dezinformata në media reale dhe ato sociale, teori konspirative nga mediat në gjuhën serbe

Dezinformatat kanë mbizotëruar në ekosistemin keqinformues gjatë javës që shkoi. Përmbajtjet të cilat u vlerësuan si dezinformatë u publikuan në media sociale dhe media reale. Në mediat sociale u publikuan dezinformata me pretendimet se ushtria serbe është vendosur në afërsi të kufirit me Kosovën dhe se ambasadori amerikan, Hovenier të ketë thënë për këtë se […]

EDU

Rishikimi i javës: Dezinformata dhe teori konspirative nga mediat serbe, clickbait artikuj për raste tragjike, përmbajtje e paverifikuar rreth radarit në Prishtinë

Java që shkoi u karakterizua me dominimin e dezinformatave në ekosistemin keqinformues në përmbajtjet në gjuhën shqipe dhe serbe. Dezinformatat në gjuhën shqipe në mediat sociale kishin të bënin me pretendimin për një aksident në Fushë Kosovë dhe një fotografie të publikuar duke pretenduar se paraqet pamje nga një vend i Kosovës. Ndërsa në gjuhën […]

EDU

Rishikimi i javës: Dezinformatë për mbylljen totale të Prishtina Mall, lajme të rremë për luftë dhe aksident në Kosovë, gabim në media rreth investimeve në armatim

Lajmet e rreme dhe dezinformatat janë kategoritë që kanë mbizotëruar gjatë javës së parë të vitit 2024 në ekosistemin keqinformues në përmbajtjet në gjuhën shqipe. Dezinformatat u publikuan në portale të dyshimta dhe median sociale, TikTok, ndërlidhur me pretendime të rreme për tërmet në Shqipëri, për mbylljen totale të Prishtina Mall dhe se kryeministri slloven […]

EDU

Rishikimi i javës: Përmbajtje e paverifikuar rreth përjashtimit të kategorisë së luftës nga subvencionimi i energjisë, dezinformatë për Dua Lipën, clickbait se Austria ndalon marrjen e mishit në udhëtime private

Clickbait artikujt dhe dezinformatat janë kategoritë që kanë mbizotëruar gjatë javës së kaluar në ekosferën keqinformuese në përmbajtjet në gjuhën shqipe. Artikujt clickbait janë publikuar në portale informative, media sociale dhe portale të dyshimta ndërlidhur humbje jete të fëmijëve pas djegies së një shtëpie, lajm i vjetër për një rrezik të Shqipërisë, si dhe një […]

Translate »