[email protected]

Titulli nuk qartëson se bëhet fjalë për renovimin e stadiumit në Gjakovë, ndërsa fotografia shfaq pamjet e stadiumit “Fadil Vokrri” në Prishtinë

Portali informativ “Kosova-sot.info” ka publikuar me datë 4 prill një artikull me titull “Ministria e Sportit i ndan 9 milionë euro për renovimin e stadiumit”. Pas kontrollit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se në fotografinë e këtij artikulli është vendosur pamja e stadiumit “Fadil Vokrri” në Prishtinë, ndërsa lajmi ka të bëjë […]

Përmes titullit nuk sqarohet se lajmi ka të bëjë me rritjen e pensioneve në Maqedoninë e Veriut

Portali informativ “Kosova-sot.info” ka publikuar dje (3 prill) një artikull me titull “Rritja e pensioneve: Mund të blejmë 15 bukë më shumë”. Pas kontollit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se titulli i artikullit nuk qartëson se bëhet fjalë për rritjen e pensioneve në Maqedoninë e Veriut. Lajmi qartësohet vetëm në përmbajtje të […]

Artikulli për bunkerët e Prishtinës paraqitet me fotografinë e hyrjes së një bunkeri në Kansas City të SHBA-ve

Disa portale informative kanë publikuar një artikulli sot lidhur me bunkerët e Prishtinës me titull “Brenda bunkerëve të Prishtinës, që janë të destinuar në rast të ndonjë fatkeqësie natyrore apo të ndonjë rreziku tjetër”. Pas verifikimit të fakteve, hibrid.info ka vërtetuar se fotografia ilustruese e përdorur në artikull nuk paraqet hyrjen e ndonjë bunkeri të […]

Titulli çorientues lë të nënkuptojë se Kurti është takuar me Vuçiq

Shkroi: Etrit Rexhepi Portali informativ me emrin “ntv.al” ka publikuar më 21 mars një artikull të titulluar “Kurti takohet me Vuçiç, BE-ja tregon për çfarë dhe jep detaje”. Ndërsa në përmbajtje,  më saktësisht në krye, tregohet për një deklarim të zëdhënësit të Bashkimit Evropian (BE), i cili ka shprehur nevojën për një takim të nivelit […]

Titulli nuk sqaron se teleskopi diellor që pritet të vendoset në Kosovë, është më i madhi në Gadishullin Ballkanik

Portali informativ “Telegrafi.com” ka publikuar dje (20 mars) një artikull me titull “Kosova pritet të bëhet me teleskopin më të madh diellor, flet astronomia kosovare Pranvera Hyseni”. (këtu dhe këtu) Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se titulli i këtij artikulli nuk përputhet me përmbajtjen. Në përmbajtje të artikullit bëhet e […]

Përmes titullit nuk bëhet e qartë se informacioni paraqet deklaratën e një ish-zyrtare të Agjencisë së Inteligjencës dhe Mbrojtjes në SHBA

Portali informativ “ntv.al” ka publikuar sot (18 mars) një artikull të titulluar, “Ja kur e ka rradhën Kosova, sipas Vladimir Putinit”. Pas verifikimit të fakteve nga hibrid.info, është gjetur se në përmbajtje të këtij artikulli, informatat e paraqitura në titull janë bazuar nga deklarata e një ish-zyrtareje të Agjencisë së Inteligjencës dhe Mbrojtjes së Shteteve […]

Artikuj me tituj përgjithësues për kronikën e zezë, që nuk sqarojnë vendndodhjen e ngjarjeve

Portalet informative në gjuhën shqipe “botasot.info” dhe “sot.com.al”, gjatë ditëve të fundit kanë publikuar artikuj me tituj përgjithësues për fushën e kronikës së zezë, që kanë ndodhur në shtetet e tjera. Gjatë monitorimit ditor, hibrid.info ka arritur t’i grumbullojë disa artikuj me strukturë të tillë, pra me tituj përgjithësues në këta artikuj, si dhe fotografi […]