[email protected]

Lajmi i vjetër për aksidentin e ministrit Faton Peci pretendohet të paraqitet si aktual

Një faqe në Facebook me emrin “Universal” ka publikuar më 19 korrik një fotografi me mbishkrimin ku pretendohen se dje (18 korrik) Faton Peci, ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, bashkë me eskortën e tij është aksidentuar. Por që hibrid.info nuk ka gjetur asnjë raportim nga publikues kredibil që konfirmojnë pretendimin e faqes në […]

Pretendime të pabaza se Kurti synon konflikt dhe me krijimin e bazave policore në veri synohet rrethimi i serbëve

Deklaratat e shefit të Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, nuk është për dialog por qëllimi i tij është vetëm konflikti, ka zënë vend në mediat në gjuhën serbe sot. Petkoviq, deklaratën e Kurtit se “nuk mund të përjashtojë konfliktet në rajon” e interpreton si synim […]

Teknika për të identifikuar një lajm të rremë të prezantuar nga BBC (Video)

Sa më shumë që rritet trafiku i shpërndarjes së lajmeve të rreme nëpër platformat online, aq më shumë zhvillohen teknikat për të verifikuar legjitimitetin e tyre. Zhvillimi i teknologjisë dhe i hapësirës digjitale ka përparësitë dhe mangësitë e veta. Avancimi i platformave online, përkundër që ka lehtësuar mënyrën e shpërndarjeve të lajmeve të rreme, të […]

Analizë rajonale e efekteve të COVID-19 në mediet e Ballkanit Perëndimor

COVID-19 ka transformuar medien dhe gazetarinë, gjithandej. Megjithatë, varësisht nga konteksti i shteteve, mund të kuptohet edhe ndikimi i ndryshëm që pandemia kishte në profesionin e gazetarit. Në këtë analizë rajonale do të prezantohen të gjeturat nga 10 intervistat e realizuara me gazetarë nga katër shtete të rajonit, Bosnje e Hercegovinë, Kosovë, Maqedoni e Veriut […]

Si t’i dalloni lajmet e rreme në kohën e fushatës në rrjete sociale

Rritja e prezencës se lajmeve të pavërteta dhe dezinformatave në media dhe në platforma të ndryshme të informimit e komunikimit, ka shtuar edhe mekanizmat dhe metodat për identifikimin dhe verifikimin e tyre. Varësisht nga llojet i informatave të pavërteta, përdoren edhe manuale të ndryshme të verifikimit. Profesori në fakultetin e gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, […]

Translate »