[email protected]

Raportohet gabimisht se Bekim Kupina është zgjedhur kryesues i Kuvendit Komunal të Prishtinës

Portalet informative me përmbajtje në gjuhën shqipe “arbresh.info” dhe “infosot.com” kanë publikuar dje (14 mars) një artikull me titull “LDK humb shumicën në Kuvendin Komunal të Prishtinës, Bekim Kupina zgjidhet kryesues”. Por, pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se titulli i këtij artikulli nuk është i saktë, pasi që kryesues i […]

Muaji shkurt: Raste tragjike, vendimi i BQK-së për dinarin dhe incidentet në vendbanimet serbe janë temat mbi të cilat u keqinformua më së shumti, Zyra për Kosovën në Qeverinë e Serbisë institucioni, kryeministri Albin Kurti, figura më e përfolur

Tema kryesore që ka mbizotëruar në përmbajtjet e trajtuara gjatë muajit shkurt 2024 janë rastet e ndryshme tragjike (vdekje, vrasje), vendimi i BQK-së për dinarin dhe incidentet në vendbanimet serbe. Shumëllojshmëria e temave nga fusha politike dhe sociale, për të cilat u keqinformua u publikuan në media reale, portale të dyshimta dhe media sociale, ka […]

Artikuj me tituj përgjithësues për kronikën e zezë, që nuk sqarojnë vendndodhjen e ngjarjeve

Portalet informative në gjuhën shqipe “botasot.info” dhe “sot.com.al”, gjatë ditëve të fundit kanë publikuar artikuj me tituj përgjithësues për fushën e kronikës së zezë, që kanë ndodhur në shtetet e tjera. Gjatë monitorimit ditor, hibrid.info ka arritur t’i grumbullojë disa artikuj me strukturë të tillë, pra me tituj përgjithësues në këta artikuj, si dhe fotografi […]

Pretendim i rremë se bashkëshortja e Gabriel Escobar ka marrë 3.4 milionë dollarë nga Serbia

Një llogari në Facebook e cila ka rreth 5 mijë e 600 ndjekës, me emrin “Lule Gjeli”, ka publikuar dje (12 mars) një imazh të Zëvendës Ndihmës Sekretarit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike si dhe Përfaqësuesit Special të SHBA-së, në Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar. Imazhi përmban mbishkrimin “Gruaja e tij mori 3.4 milione dollare nga […]

Faqja e dyshimtë në Facebook vazhdon të publikojë vlerësime të klientëve të një institucioni mikrofinanciar, duke i paraqitur rrejshëm si të sajat

Faqja e dyshimtë në Facebook që mban emrin “Kredi Personale” ka publikuar dje me datë 12 mars një imazh të cilin e paraqet si vlerësim nga një klient, i cili sipas kësaj faqe është ndarë i kënaqur me procedurat për marrjen e një kredie. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se […]

Përmes titullit pretendohet rrejshëm se KFOR-i ka marr përsipër transportin e dinarit në Kosovë

Portali informativ “ntv.al” ka publikuar dje (11 mars) një artikull me titullin “KFOR çon dinarë në Kosovë/ Largohen britanikët”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se titulli i këtij artikulli nuk përputhet me përmbajtjen. Në përmbajtje kuptohet se sekretari shtetëror në Ministrinë e Mbrojtjes në Serbi, Nemanja Staroviq, duke folur rreth […]

Raportohet gabimisht se është arrestuar i dyshuari serb për vrasjen e boksierit Besar Nimani

Portale informative në gjuhën shqipe si “telegrafi.com”, “botasot.info” dhe “zeri.info” kanë publikuar sot (12 mars) një artikull me titull “Serbi i arrestuar si i dyshuar për vrasjen e boksierit Besar Nimani është nga Mitrovica”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, u vërtetua se në titull është pretenduar gabimisht se është arrestuar serbi i […]