[email protected]

Kërkesa për kompensim të pagave nga pjesëtarët e FSK-së, publikohet rrejshëm si lajm për fillimin e këtij kompensimi

Portali i dyshimtë me emrin “Skenderaj Press” ka publikuar një artikull, me anë të cilit pretendohet se ka filluar kompensimi i pjesëtarëve të Forcave të Sigurisë së Kosovës (FSK), për diferencën e pagës, bazuar në rregulloren për rritjen e pagave të pjesëtarëve të FSK-së, sipas gradave të tyre. Portali në fjalë këtë pretendim e bën […]

Në titull nuk sqarohet se ulja e çmimit të peletit dhe drurit ka ndodhur në Serbi

Portali i dyshimtë me emrin “AtdheuLajm” ka publikuar sot (22 janar) një artikull, në titullin e të cilit pretendohet rënia e çmimit të drurit dhe peletit. Pas verifikimit nga hibrid.info, në përmbajtjen e këtij artikulli kuptohet se bëhet fjalë për zhvillime në shtetin serb. Marrë parasysh faktin që ky portal është në gjuhën shqipe, mos-qartësimi […]

Publikohen të dhëna të vitit 2021 për tregun zviceran të punës, me pretendim të paraqiten si aktuale

Faqja “AtdheuLajm” ka publikuar dje me datë 21 janar në Facebook, një artikull me titull “Lajm i mirë për shqiptarët, Zvicra po kërkon punëtor në këto sektore”. Mbishkrimi në artikull thotë: “Lajm i bukur nga Zvicra…”, ndërsa pas klikimit në vegëzën e dhënë hapet një artikull me të njëjtin titull, i publikuar më 24 nëntor […]

Tërmeti i muajit shtator që u regjistrua në Himarë, paraqitet rrejshëm si aktual

Portali i dyshimtë me përmbajtje në gjuhën shqipe “new.focuslajme.mk” ka publikuar me datë 1 janar një artikull me titull “Lekundje termeti ne vendin tone. Ja ku ishte epiqendra”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se lajmi është i vjetër. Vegëza e artikullit të publikuar në portalin e dyshimtë “new.focuslajme.mk”: Ky artikull […]

Ministri Maqedonci nuk ka deklaruar se Kosova ka blerë 30 dronë Bayraktar

Llogaria në TikTok ka publikuar dje (29 nëntor) një video-material me imazhin e ministrit të Mbrojtjes, Ejup Maqedonci. Imazhi përmban mbishkrimin që pretendon se ministri Maqedonci ka deklaruar se Kosova ka blerë 30 dronë Bayraktar. Pas hulumtimit dhe verifikimit nga hibrid.info, deklarimi i pretenduar i Maqedoncit nuk është gjetur i publikuar në asnjë nga burimet […]

Pretendohet rrejshëm se me 29 dhjetor pati shpërthim në veri të Kosovës

Disa portale të dyshimta me përmbajtje në gjuhën shqipe, kanë publikuar dje dhe sot (29, 30 dhjetor) një artikull me titull “Shpërthim i fuqishëm në veri të Kosovës”. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se këto portale të dyshimta kanë publikuar një lajm të vjetër, lidhur me një raportim për shpërthim […]