[email protected]

FSK mohon pretendimet e mediave serbe për dërgim të trupave në veri

Artikulli me përmbajtje keqinformuese nga mediumi Kurir.rs u korrigjua pas trajtimit nga hibrid.info (shih artikullin e korrigjuar këtu) Mediumi online në gjuhën serbe nga Serbia “kurir.rs” ka publikuar një artikull me pretendim se Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) është duke përgatitur trupa ushtarake për ndërhyrje në Veriun e Kosovës. Kurir.rs shkruan se “prapa sulmit […]

Sa mirë din m’i lexu lajmet? Hibrid lanson platformën kundër dezinformimit “Checkos”

Sot Hibrid.info ka lansuar platformën “Checkos” që synon të ofrojë shkathtësi bazike të standardeve profesionale dhe kodit etik të gazetarisë. Kjo platformë lansohet në kuadër të projektit për edukim medial dhe është e qasshme përmes linkut www.checkos.info Kjo platformë përmban një databazë artikujsh që janë në dispozicion të qytetarëve për t’i testuar njohuritë e tyre […]

Zemaj dhe mediat harrojnë që Ligji për Sigurime Shëndetësore është në fuqi

Mediat në Kosovë kanë publikuar dhe shpërndarë lajmin në të cilin citojnë ministrinë e Shëndetësisë, Armend Zemajn, të ketë thënë se janë duke u bërë përgatitje për hartimin e Ligjit për Sigurime Shëndetësore. Kjo deklaratë e vet ministrit, por edhe mediave që e kanë cituar atë, nuk përkasin me të vërtetën. Sikurse vet ministri Zemaj, […]