[email protected]

Pretendimi se Scholz i ka kërkuar Macron-it liberalizimin e vizave për Kosovë, është i pabazuar

Portali i dyshimtë me përmbajtje në gjuhën shqipe “news426media.com” ka publikuar një artikull me pretendim të rremë se kancelari gjerman Olaf Scholz i ka kërkuar presidentit francez Emmanuel Macron heqjen e vizave për Kosovën. Pas verifikimit të fakteve të kryer nga hibrid.info, është vërtetuar se titulli i këtij artikulli është komplet i sajuar dhe nuk […]

Titulli dhe fotografia e artikullit, krijojnë përshtypje se ka vendim zyrtar nga Greqia

Portale të dyshimta me përmbajtje në gjuhën shqipe, kanë publikuar një artikull me titull të sajuar – “nga Greqia vjen lajmi për njohjen e Kosovës”. Hibrid.info ka verifikuar faktet në këtë artikull, i cili rezulton të ketë titull të sajuar që nuk përputhet me përmbajtjen. Në përmbajtje gjendet lajmi i publikuar nga “GazetaExpress.com”, në të […]

Nga Qeveria e Serbisë pretendohet pa fakte se po synohet dëbimi i serbëve nga Kosova

Zyra për Kosovën në Qeverinë e Serbisë ka lëshuar një komunikatë lidhur me grabitjen e një shtëpie në Graçanicë, e që sipas tyre, përgjegjës për këtë janë shqiptarët. Kjo zyrë shkon tutje lidhur me këtë incident, duke pretenduar pa fakte se llojet e këtyre incidenteve bëhen me qëllim të shqetësimit, frikësimit dhe dëbimit të serbëve […]

Nuk argumentohet se Abazoviq “po përdor ideologji ‘proserbe’ kundër Kurtit”

Portali i dyshimtë me përmbajtje në gjuhën shqipe “news308media.com” ka publikuar një artikull me pretendimin se kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq po përdor ideologjie proserbe ndaj homologut të tij në Kosovë, Albin Kurtit. Nga analiza e kontrollit të fakteve, hibrid.info ka vërtetuar se titulli i këtij artikulli është i sajuar, që nuk i […]

Ministrja gjermane nuk paralajmëron njohje reciproke mes Kosovës dhe Serbisë

Artikulli me titull “E bujshme, Ministrja Gjermane paraIajmëron njohje reciproke mes Kosovës dhe Serbisë në këtë date”, është publikuar nga portali i dyshimtë me përmbajtje në gjuhën shqipe “albasky.com”. Pas verifikimit të fakteve në këtë artikull, hibrid.info ka vërtetuar se titulli është i sajuar, i cili nuk i përgjigjet përmbajtjes. Në përmbajtje gjendet një deklaratë […]

Rastet e hepatitit te fëmijët ndërlidhen gabimisht me vaksinën kundër Covid

Postimet në media sociale kanë synuar të lidhin në mënyrë të rreme një rritje të kohëve të fundit të hepatitit të pashpjegueshëm te fëmijët me vaksinën kundër Covid. Fëmijët e prekur ishin kryesisht nën moshën pesë vjeç dhe për këtë arsye nuk kualifikoheshin për injektim, thonë agjencitë shëndetësore që monitorojnë situatën. Por kjo nuk ka […]