[email protected]

Pretendohet rrejshëm që sulmi kibernetik ndërlidhet edhe me Kosovën

Portali “Kosova-sot.info” ka publikuar një artikull me titull “Hakerët rusë sulmojnë SHBA’të, Gjermaninë derisa Kosovën…!”. Pas verifikimit të fakteve, hibrid.info ka vërtetuar se titulli i këtij artikulli është tendencioz, pasi në të përmendet Kosova. Ndërsa në përmbajte paraqitet një lajm i cili nuk ndërlidhet fare me Kosovën. Në përmbajtje bëhet e ditur se grupi i […]

Artikulli përmban lajm të vjetër dhe fotografi të montuar

Artikulli me titull “LAJMI FUNDIT/ Edi Rama shoqërohet nga policia, ja çfarë ka ndodhur (Pamje)”, është publikuar nga portali i dyshimtë “gazetaz.com”. Pas verifikimit të fakteve, hibrid.info ka vërtetuar se lajmi është i vjetër, ndërsa fotografia rezulton të jetë e montuar, përmes përdorimit të aplikacioneve për “cheapfake”. Në përmbajtje gjendet lajmi i muajit prill, që […]

Titull përgjithësues: Nuk qartësohet për arsyen e lirimit të Gucatit

Portali “Kosova-sot.info” ka publikuar një artikull me titull “Hysni Gucati lirohet nga Haga”. Pas kontrollit të fakteve, hibrid.info ka vërtetuar se titulli i këtij artikulli është përgjithësues, që lë të kuptohet se ish-kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, Hysni Gucati, është liruar nga të gjitha akuzat që rëndojnë mbi të. Ndërsa në […]

Vuçiq pretendon rrejshëm se nga fushata e NATO-s janë vrarë 82 fëmijë serbë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, javën e kaluar (5 maj) i është drejtuar publikut pas takimit që kishte me ministren gjermane të Mbrojtjes, Kristina Lambrecht. Në këtë konferencë për media, në një përgjigje për gazetarë, Vuçiq tha se gjatë ndërhyrjes së NATO-s në ish-Jugosllavi, në vitin 1999 janë vrarë, siç është shprehur 82 fëmijë tanë, […]

SHBA-të nuk kanë thënë se “do ta armatosim fuqishëm Kosovën”

Portali i dyshimtë me përmbajtje në gjuhën shqipe “Albasky.com” ka publikuar një artikull me titull “Amerika e konfirmon: ‘Do ta armatosim fuqishëm Kosovën!’”. Hibrid.info ka verifikuar faktet në këtë artikull, dhe ka vërtetuar se titull është i sajuar, duke mos iu përgjigjur lajmit që gjendet në përmbajtje. Në përmbajtje gjendet lajm i vjetër i publikuar […]

Lajmi për 170 euro mbështetje financiare, në shpërputhje me kontekstin kohor

Portali i dyshimtë me përmbajtje në gjuhën shqipe “news388media.com” ka publikuar artikullin me titull “Ky është tani direkt vendimi nga Qeveria, do jepen nga 170 euro, 3 muaj për këtë kategori”. Hibrid.info ka verifikuar faktet në këtë artikull, titulli i së cilit rezulton të jetë jo adekuat. Lajmi i paraqitur në artikull është i vjetër, […]