[email protected]

Kujdes: Me valën e dytë të COVID-19, po shtohen edhe lajmet e rreme

Me “valën e re” të virusit Korona në Evropë, rajon por edhe në Kosovë, kanë filluar të shpeshtohen edhe lajmet që shpërndajnë keqinformim tek lexuesit – përdorues të rrjeteve sociale. Hibrid.info ka vërejtur një rritje të ueb-faqeve të dyshimta që pretendojnë të paraqiten si media në gjuhën shqipe, të cilat shpërndajnë postime në rrjetet sociale […]

Qëndrimi i diplomacisë ruse rreth pretendimit për projektin e “Shqipërisë së Madhe” i dal plotësisht nga konteksti

Ministria e Jashtme e Rusisë ka ngritur një shqetësim të pretenduar rreth idesë së krijimit të “Shqipërisë së Madhe”. Këtë e ka bërë të ditur përmes një njoftimi të publikuar në faqen zyrtare të kësaj ministrie, duke pretenduar se plani për krijimin e siç shprehen, Shqipërisë së Madhe, është bërë publik në mbledhjen e 2 […]

A do të jetë Gjermania shembull për SHBA-të dhe për botën në ndalimin e lajmeve të rreme në rrjete sociale?

Pavarësisht pikëpamjeve të tyre të kundërta politike, të dy kandidatët presidencialë në SHBA, Donald Trump dhe Joe Biden, ata janë të bashkuar në një hap – ndryshimin mënyrës së funksionimit të platformave të rrjeteve sociale. Një sistem i miratuar nga Gjermania gjithnjë e më shumë po diskutohet si mundësi e mirë për aplikim në të […]

Lajmet e rreme pas infektimit të Trump-it: Ai kurrë nuk tha se COVID-19 është mashtrim

Menjëherë sapo Presidenti Trump njoftoi se ai dhe gruaja e tij Melania ishin testuar pozitivisht me Covid-19, filluan publikime dhe shpërndarje të lajmeve të rreme në internet që ndërlidheshin me këtë temë. Ndër thashethemet kryesore ishin pretendimet se presidenti e quajti virusin një “mashtrim” dhe se një aeroplan ushtarak ” doomsday plane” (emërtim jozyrtar i […]

Titulli për heqjen e homologimit për veturat që vijnë nga shtetet e BE-së, i pavërtetë

Disa media online shqip të Kosovës kanë publikuar të martën (29 shtator) një artikull me titull “Hiqet homologimi për veturat që vijnë në Kosovë nga shtetet e BE-së”. Titulli i këtij artikulli del të jetë i pavërtetë, pasi që projektligji që heq detyrimin për homologim të veturave të reja dhe të përdorura që vijnë nga […]

Mediat pro-qeveritare serbe shpërndajnë njëzëri propagandën për frikën e fqinjëve ndaj “Serbisë së Madhe”

Disa mediume serbe, në mesin e të cilave janë “Alo.rs” dhe “Pravda.rs”, kanë publikuar një artikull me titull të sajuar, ku thuhet se “shqiptarët gjenden në panik, duke u frikuar se Serbia do t’i përpijë”. Pretekst për të bërë këtë artikull, këto mediume serbe kanë marrë deklaratën e kryetarit të Lëvizjes së Vetëvendosjes, Albin Kurti, […]

Translate »